Muhabbit

Morgan Stanley Kripto Para Araştırma Ekibi Kuruyor!

Morgan Stanley kripto para sektörüne ağırlık vermeyi düşünüyor.

Morgan Stanley

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük bankalardan biri olan Morgan Stanley, kripto para odaklı yeni bir araştırma bölümü kuruyor.

Bloomberg’in 13 Eylül tarihinde yaptığı bir habere göre Morgan Stanley, Sheena Shah’ı özel kripto para araştırma ekibine lider analist olarak atadı. Shah, sekiz yıldan uzun bir süre boyunca Morgan Stanley’in G10 ülkelerinin para birimlerini kapsayan lider para stratejisti olarak görev aldı ve bankanın kripto para ile ilgili faaliyetlerine katkıda bulundu.

Shah’ın yeni görevinde kripto para birimlerinin hisse senetleri ve şirket tahvilleri gibi sabit getirili yatırımlar üzerindeki etkisini analiz etmeye odaklanacağı bildirildi.

Morgan Stanley yöneticileri, kripto para araştırma ekibinin “kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların küresel pazarlardaki artan önemi dolayısıyla başlatılacağını” vurguluyor.

Morgan Stanley Uzun Bir Süredir Kripto Paralara İlgi Gösteriyor

Daha öncelerde de bildirdiğimiz gibi, Morgan Stanley geçtiğimiz yıl dijital varlıklara ilgi göstermeye başladı. Bununla beraber Grayscale Investments’ın çeşitli yatırım fonları aracılığıyla Bitcoin’e yatırım yapmaya başladı. Mart ayında Morgan Stanley’in bazı özel müşterileri için bir Bitcoin yatırım aracı tanıttığını da unutmamak gerek.

Bunun yanı sıra şirket, yaklaşık 8 ay önce Bitcoin ile fazlasıyla içli dışlı olan bir teknoloji şirketi olan MicroStrategy’den hisse almıştı. Bu duruma bakacak olursak Morgan Stanley, dolaylı yoldan da olsa bir Bitcoin yatırımcısı haline geldi.

31 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen yatırımda, Morgan Stanley tam 792.627 adet MicroStrategy hissesi aldığını duyurmuştu.

Morgan Stanley’in bu adımı, geleneksel finans endüstrisinin kripto para piyasasının büyümesi dolayısıyla gölgede kalması sebebiyle yaşanmış olabilir. Kripto para piyasasının toplam değeri, geçen yıl bir trilyon dolardan fazla değer kazanarak 2.1 trilyon dolara kadar yükselmişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version