Muhabbit

Çalınan Bitcoinlerin, Craig Wright’ın Fonunda Ne İşi Var?

mt gox craig wright

Hacklenen Mt.Gox borsasından çalınan 80 bin Bitcoin, Craig Wright ‘ın Tulip Trust fonundan çıktı!

Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden ve hâli hazırda dava sürecinde olan Craig Wright, aslında Mt. Gox borsasının çöküşüne neden olan hacker olabilir mi?

Gizlilik odaklı kripto para Monero’nun geliştiricisi Riccardo Spagni, gündeme bomba gibi düşen bir olayı sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurdu. Bir zamanların en büyük kripto para borsası Mt. Gox, yaşadığı hack yavaş yavaş çöküşüne neden olmuştu.

 

Kripto para tarihinin en büyük hacki olarak görülen Mt. Gox olayında dolaylı da olsa yeni bir gelişme meydana geldi.  Mt. Gox’un CEO’su Mark Karpeles’in bir konuşması ortaya çıktı. Konuşmada Karpeles, Mt. Gox’tan çalınan 80 bin dolarlık Bitcoin’in izini bulduğunu söylüyordu.

Asıl olay sözü geçen Bitcoin’in olduğu cüzdan adresi… Adres Craig Wright’ın dava dosyalarında kendisinin olduğunu iddia ettiği cüzdanlardan, Tulip Trust adreslerinden biri.

Bu olayın ortaya çıkması da sözü edilen adresin de bulunduğu iki cüzdan adresinin Craig Wright’ın avukatları tarafından kripto para dünyasının isimlerine gönderilmesiyle gerçekleşti.

Mektupta Craig Wright sahipliğiyle söz edilen “1Feex” cüzdan adresi, Mt.Gox Bitcoinlerinin gönderildiği adres. Konuyla alakalı Craig Wright cephesinden henüz bir açıklama gelmedi. Üst üste gelen ifşalardan sonra Wright’ın davadan vazgeçip vazgeçmeyeceği merak ediliyor.

Mt. Gox Davasında Yeni Gelişme

Kripto para dünyasının en büyük hacklenmesi sonucu kendini toparlayamayıp çöken Mt. Gox’un CEO’su Mark Karpeles’in davası devam ediyor. Her zaman suçsuz olduğunu savunan avukatlarının emeklerine rağmen hâlâ 2 yıllık hapis cezası ile karşı karşıya.

Karpeles 33,5 milyon doları kendi hesabına geçirdiği iddiasıyla suçlanıyordu. Bu iddia doğrultusunda 2,5 yıllık bir hapis istemi ile yargılanıyordu. 11 Haziran’da yerel bir haber merkezinde yer alan habere göre, Tokyo Bölge Mahkemesi Hakimi Mariko Goto, önümüzdeki 4 yıl boyunca suça karışmaması hâlinde serbest kalmasına karar verdi. Ancak suça karıştığı anda 2 yıllık hapishane hayatı başlayacak.

Son Yazılar

Exit mobile version