Muhabbit

Mt.GOX Borsasını Hackleyen Craig Wright İddiası Kuvvetlendi!

Mt. Gox borsasını hackleyen isim Craig Wright iddiası kuvvetleniyor.

mt gox craig wright

Kripto para tarihinin en büyük hacki olarak görülen Mt. Gox olayında yeni bir gelişme meydana geldi.  Geçtiğimiz 2020 yılı Haziran ayında Mt. Gox’un CEO’su Mark Karpeles’in bir konuşması ortaya çıkmıştı. Konuşmada Karpeles, Mt. Gox’tan çalınan 80 bin Bitcoin’in izini bulduğunu söylüyordu. Asıl şaşırtıcı olan ise 80 bin Bitcoin’in bulunduğu adresin, Craig Wright’ın dava dosyalarında kendisinin olduğunu iddia ettiği cüzdanlardan, Tulip Trust adreslerinden biri olmasıydı.

Craig Wright “Mt. Gox saldırısı ile alakam yok, çalınan Bitcoin’leri aldım.” demişti.  Sözü edilen 80 bin Bitcoin’i 2011 yılı Şubat ayında aldığını ve 2011 yılı Mart ayında cüzdanına düştüğünü söylemişti. Ayrıca tüm Bitcoin’lerin hâlâ aynı cüzdanda yer aldığını belirtmişti.

Olayın üzerinden 9 ay geçmesinin ardından gizlilik odaklı kripto para Monero’nun geliştiricisi Riccardo Spagni, olayla ilgili yeni bir veriyi sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştı.

Spagni’nin paylaşımına göre Wright, avukatlarının kripto para dünyasının önemli isimlerine yolladığı yeni mektup ile suçluluğunu pekiştirdi.

Yeni mektup ile 9 ay önceki mektup arasında bazı farklar göze çarpmakta. Öncelikle 9 ay önceki mektupta Craig Wright’tan Satoshi Nakamoto olarak söz ediliyordu. Bu mektupta ise Wright’tan sadece “müşterimiz” olarak söz edilmekte. Bununla birlikte Bitcoin Core ile bağdaştırılan adresler şu anda sadece Trust Tulip içerisinde olarak değerlendirilmiş.

24 Şubat 2021 tarihli mektuptan bir kesit

Daha önce 2020 yılına kadar kimsenin geri istemediği bu 80 bin Bitcoin üzerinde kim hak iddia ediyorsa ki buna Mt. Gox dahil, avukatlarıyla görüşmesini söyleyen Wright’ın son iddia karşısında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

Craig Wright’ın avukatlarının 24 Şubat 2021 tarihli mektubunu aşağıda bulabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version