Muhabbit

Muhabbit-Colony Labs AMA Etkinliği Gerçekleşti!

İki etaptan oluşan etkinlikte ilk olarak Muhabbit ekibi tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı. Etkinliğin ikinci kısmında ise topluluk tarafından sorulan soruların bir kısmı seçilerek yanıtlandı.

colony

Colony

Muhabbit Telegram kanalında Colony Labs ile AMA Etkinliği gerçekleşti.

Dün (29 Kasım 2021) gerçekleşen etkinlikte sorulan sorular ve samimi cevapları sizin için derledik.

Bize ekibiniz ve proje hakkında kısa bir bilgilendirme yapabilir misiniz? Sizi daha yakından tanımak isteriz.

Basit bir ifadeyle Colony, topluluk odaklı olan ve DAO işlevi gören, Avalanche ekosisteminin büyümesine yardımcı olacak olan bir hızlandırıcıdır. Yönetişim tokenı ise CLY’dir. 

Misyonumuz; Avalanche’taki erken aşama projelere sermaye aktarmak, DeFi protokolleri için likidite sağlamak, en iyi Avalanche projelerine index yaratmak ve networklerini staking ile doğrulamaktır. 

Açık yönetişim mekanizmamız, sermayenin yalnızca Avalanche ekosisteminin kendi yararı için tahsis edilmesini sağlar. Colony yatırımlarının topluluğa geri dönüşü ise; “airdrop”lar, staking ödülleri ve buyback (geri alım) mekanizmaları sayesinde olmaktadır. 

Bu proje kripto para alanında bir ilktir! 

Kapsayıcı DAO’muz yeni bir konsept sunmaktadır: “Ecosystem Farming” Tamamen Avalanche’a odaklanmış durumdayız ve kalbimiz topluluğumuzla birlikte atıyor. Erken aşamada olan bir projeye, ortalama bir yatırımcının yatırım yapabilmesi neredeyse imkansızdır. Bu tip yatırımları ancak Risk Sermayedarları ve Melek Yatırımcılar yapabilmektedir. Colony, yeni bir yaklaşımla bu problemi çözebilecek bir konsept yarattı.

Colony ekibi, blockchain ve geleneksel finans alanında onlarca yıllık tecrübeye sahip. ExoAlpha’nın kurulmasından aylık yarım milyar dolardan fazla ticaret hacmi yakalamış Hedge Fonu’nun yaratılmasına kadar, önemli yayın kuruluşlarında 150’den fazla makalesi yayımlanmış olan ekibimiz, Colony için en iyisini yapmaya hazır. 

Ekibimizdeki her üye, en başından beri finans ve kripto alanında işin içinde oldu ve şu anda da topluluk içerisinde aktif rol almaktalar. Her birinin, en son trendler ve gelişen pazar ile ilgili öngörüleri paha biçilemez. 

Sizi bu pazarda rakiplerinizden ayıran özellikleriniz nelerdir?

Daha önce de söylediğimiz gibi projemiz, kripto alanında türünün ilk örneği! Avalanche ekosisteminde herhangi bir rakibimiz yok. Ethereum ekosisteminde ise bize hafif benzerlikler gösteren projeler bulunmakla beraber bunlar daha az kapsayıcı, tıpkı “LAO” gibi. Türünün ilk örneği olan, topluluk odaklı bir fon olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz.

Platformunuza dair, yatırımcıları cezbedecek, uzun vadeli yatırımlar yapmayı düşündürecek bir özellik söyler misiniz?

Geleneksel Risk Sermayesi şirketleri yüksek oranda merkezidirler ve limitli ortaklık yapısı ile kendilerine fayda sağlarlar. Fon ömrü ve ekosistem arasındaki çelişkiler yüzünden uzun vadeli büyümelere tam olarak uygun değillerdir. Colony, bu soruna çözüm getirir ve ekosistemin uzun vadeli olarak büyümesinde teşvikler sunarak en başından itibaren yönetişimi topluluğa bırakır. Colony ile birlikte topluluk, Risk Sermayesi şirketleri ile beraber erken aşama projelere yatırım yapma şansına sahip olur ve oy kullanma, etki etme (yatırım yapılabilir projelerin paylaşımı, proje analizleri, sermaye aktarım kararları) gibi haklara sahiptir. 

Kullanıcılar CLY tokenlarını CEX ve DEX’lerden alabilecekler ve onları Colony platformunda stake edebilecekler. 20 gün için minimum 50 CLY stake etmeleri onlara platformun bütün özelliklerini kullanabilme hakkı verecek. Bununla beraber yaratılan tüm katma değer, topluluğa geri döndürülecek: Avalanche stake ödülleri, likidite sağlayıcı ödülleri ve Colony tarafından yatırım yapılmış erken aşama projelerden gelen airdroplar. 

Colony topluluğu aşağıdaki konularda öncelikli olacaklar ve bunun anlaşılması önemlidir: 

-Oylama: 

•  Fon sermaye tahsisinin değiştirilmesi 

•  Likidite sağlayıcı programı sermaye tahsisinin değiştirilmesi

•  Token pozisyonlarının likidite edilmesi 

•  İndex kurallarının, çalışma prensiplerinin, bileşenlerin vb. değiştirilmesi

-Etki

•  Fon analiz ekibi ile yeni yatırım yapılabilecek projelerin paylaşımı

•  Proje analizlerinin yapılması

•  Fon katılımını artırmaya yönelik fikirlerin paylaşımı

Topluluk Soruları Bölümü

Platformunuz “audit” edildi mi? Hack ve diğer saldırılara karşı güvenli mi?

Colony, akıllı kontratlar hazır olduğunda tamamen denetimden geçecektir. Henüz o aşamada değiliz fakat bu konudaki tüm bağlantılarımız hazır. 3 adet Solidity geliştiricimiz bulunuyor ve uygulama için sıkı çalışıyorlar. Platformumuzun ilk halini sunmak için heyecan duyuyoruz ve önümüzdeki haftalarda bu olacak.

Topluluk tarafından sunulan geri bildirimleri kullanarak projenizi nasıl geliştirmeyi düşünüyorsunuz? Topluluk ön plana konulacak mı? Çünkü birçok proje sadece yatırım kısmını önemsiyor.

Kapsayıcı bir DAO geliştiriyoruz ve gücümüzü topluluk odaklı olarak alan bir hızlandırıcıyız. Topluluğumuz mekanizmamızın en merkezinde bulunuyor. DAO’muz da topluluğun bize geri dönüşleri ile geliştirilecek. Önceden de ifade ettiğim gibi Colony topluluğunun, sermaye tahsisi ve kurallarını ilgilendiren konularda etki etme ve oy verme gibi hakları olacak.

Colony bir DAO geliştiriyor. Oluşturduğunuz DAO diğer örnekler de göz önüne alındığında nasıl bir inovasyon sunacak?

Daha önce de belirtmiş olduğum gibi DAO’muz çok kapsayıcı ve “Ecosystem Farming” konsepti ile herkese, projelere erken aşamalarda yatırım yapabilme imkanı tanıyacağız ve bu özellik blockchain alanı için oldukça yenilikçi.

Kripto para alanındaki en popüler alanlar (NFT, Metaverse ve GameFi) Colony ekibinin ilgili konular ile alakalı vizyonu nedir?

Colony’nin çekirdek takımı, Metaverse/NFT gibi konularda son gelişmeleri yakından takip halindeler. Bu alanlara özellikle girmek istiyoruz. Önümüzdeki aylarda Metaverse ile ilgili adımlar atacağız ve şimdiden bu konuda çalışıyoruz. Bize göre, Metaverse çok büyük bir fırsat ve ekibimiz Avalanche üzerindeki bu tip girişimleri desteklemek için burada. 

Gelecekte, Colony topluluğu sermaye aktarımı kararlarını kendisi verecek. Bu yüzden Metaverse/GameFi/NFT gibi alanların hangilerinin Avalanche’da tanıtılması ve desteklenmesini istediğinize siz karar vereceksiniz. 

Colony, TaleCraft’a (bununla ilgili güzel bir airdrop geliyor) ve Heroes of NFT’ye yatırım yaptı. Imperium Empire ise Avalanche üzerinde çıkacak harika bir oyun; güçlü bir takım ve kısa bir yol haritası olan bir “Star Atlas” düşünün, onun gibi bir oyun ve Avalanche ekosistemi için de çok güzel olacak.

Projenizin en güçlü üç yanı nedir? Rekabetin oldukça fazla olduğu bir alanda bu üç yanınızdan bahsedebilir misiniz?

Kapsayıcı DAO.

Ecosystem Farming.

Açık Yönetişim.

Colony Labs ile ilgili daha fazla bilgi için Telegram grubunu ziyaret edebilirsiniz.

Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version