Muhabbit

Muhabbit ve Imperium Empires AMA Etkinliği Gerçekleştirdi!

Imperium Empire hakkında merak ettiklerinizi sizin için sorduk!

Imperum Empires

Muhabbit Imperium

Muhabbit ve Imperium Empire’ın düzenlediği AMA etkinliğinde konuğumuz: Imperium Empire’ın kurucusu ve CEO’su Cliff Yung oldu.

Merhabalar! Bize biraz kendinizden ve Imperium Empires’dan bahsedebilir misiniz?

Cevap: Tabii ki. Ben Imperium Empires’ın kurucusu ve CEO’suyum. Sizlerle beraber olmaktan dolayı da çok mutluyum!

Kripto ekosisteminde 2017’den beri avukatlık kimliğimle PwC olarak bulunuyorum. Aynı zamanda 8 yaşımdan beri oyun dünyasının içerisindeyim. Bu yüzden, kendimdeki iki farklı yönü birleştirmesi açısından GameFi’ı harika bir fırsat olarak görüyorum. Animoca Brands ve Tencent’de çalışmış, oyun geliştirme ve bakım tecrübeleri bulunan 10 ila 20 yıllık yetkin geliştiriciler ile bir ekip kurdum. Hepimiz bu projeye yönelmiş durumdayız.

Bize Imperium Empires’ın arka planından biraz daha bahsedebilir misiniz? Neden bu projeyi başlattınız ve ekibinizde kimler var?

Cevap: Öncelikle neden Imperium Empires’ı başlattığımızdan bahsedeyim. Bir kripto para sevdalısı olarak her zaman blok zincirin finans alanının haricinde de kullanılması gerektiğini düşündüm, bu sayede çok fazla insan blok zincir ile tanışabilecekti. Oyun sektörü bunun için çok uygun ve dünya üzerinde 3 milyar aktif oyuncu bulunuyor.

NFT’lerin varlığı oyun dünyasındaki en temel soruna bir çözüm getiriyor; oyun içerisinde varlık edinme problemi. Mevcut oyunlarda oyuncular varlıklara sahip olamıyorlar, belirli hisseler elde edemiyorlar ve bu da oyunlara olan uzun soluklu katılımlarını engelliyor. Bundan dolayı GameFi’ın (henüz erken olmasına rağmen), ileride DeFi’ı geride bırakarak en büyük blok zincir uygulaması haline dönüşeceğine inanıyoruz.

Ancak gördüğümüz şudur ki; şu anda blok zincir oyunlarının en büyük problemi basit bir tıkla-kazan mekanizması ile tasarlanmış, zayıf grafiklere ve sınırlı oynanışa sahip olmaları. Yani özetle, şu an bu oyunlar eğlenceli değiller. Şu anki tabloda bu oyunlar, yalnızca para kazanmak ve kazandığını hemen geri çekmek isteyen, kazandığı ödülleri oyuna geri aktarmayan ve ödül havuzunu kurutan bir oyuncu profiline sahip oluyorlar.

Play-to-earn (oyna-kazan) oyunları bu yılın nisan ayında popüler olmaya başladığında, bahsettiğimiz mevcut problemlerin erkenden farkına vardık. Ve bu sayede Imperium’u yalnızca AAA kalite grafiklerle tasarlamakla kalmayıp onu eğlenceli ve heyecanlı bir hale getirdik. Tüm bunları yaparken oyunumuzda oyuncular uzun vadeli kazançlar elde edebilecek ve oyunumuz sürdürülebilir olacak!

İlginizi çekebilir: Oyna Kazan Modeli

Imperum gibi sofistike bir blok zincir oyunu yaratmak için alanındaki en iyi geliştiricilerden oluşan ve vizyonumuzu paylaşacak bir ekip oluşturduk. Bunun için aylar harcadım ve şu anda 40 kişiyiz. Ekibimiz; PC/mobil/konsol gibi platformlarda aylık 6 milyon dolardan fazla ciro yapan 8 oyunun ortaya çıkarılmasında görev almış, 12 yıldan fazla tecrübesi olan müdürümüz liderliğinde oyun geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Blok zincir ve sunucu çalışmaları yapan ekibimize gelecek olursak; yetkin bir ekibe sahibiz. Ekibimizdeki geliştiriciler, Animaco Brands’ parent co’da çalışmış kişilerden oluşuyor. Oyun sunucusu geliştirme ve bakımı hakkında 15-20 yıllık tecrübelere sahipler ve akıllı kontratlar üzerinde çalışıyorlar.

Piyasada birçok blok zincir oyunu bulunuyor. Bize Imperium Empires’ın bunlardan nasıl ayrıldığını anlatabilir misiniz?

Evet; blok zincirde iyi bir oynanışa ve AAA kalite grafiklere sahip bizimki gibi olan oyun sayısı çok az. Fakat biz AAA olmaktan da fazlasıyız. Imperium, aşağıda sayacağım özellikleri ile dünyadaki ilk metaverse oyunudur:

1. Deflasyonist token ekonomisi ve NFT arzı: Çoğu GameFi, hiperenflasyonist bir NFT mint mekanizmasına sahiptir. Axie oyununda bile, oyuncu sayısı arttıkça NFT sayısı katlanarak çoğalıyor. NFT yakım mekanizması olmadığı müddetçe oyunlara her yeni oyuncu eklendiğinde, nadir mint edilen NFT’lerin nadir olma özellikleri de azalmaktadır.

Biz bu problemlere oyun tasarımımızı deflasyonist yaparak çözüm getiriyoruz. Oyunumuzda PvP (oyuncu vs oyuncu) savaşları ile oyuncuların sahip oldukları NFT’ler (mesela uzay gemisi) zarar görebilecek, işlevsiz kalabilecek hatta yok edilebilecek. İşlevsiz kalan uzay gemisini savaşı kazanan taraf yağmalayarak kendisi için yeni ödüller kazanabilecek. Ancak kazanılan yeni ödüller hiçbir zaman uzay gemisi NFT’si kadar değerli olmayacak. Bu yüzden oyunumuz deflasyonisttir.

2. GameFi içerisine benzersiz bir DeFi entegrasyonu: Çoğu GameFi, kavram içerisindeki “Fi”yi yeterince yaşatamıyor ve yalnızca basit bir staking mekanizması kullanıyorlar. Biz tamamen farklı bir yaklaşım sergiliyoruz; DeFi’ı tüm metaverse’ümüze oyunun oynanışı ve NFT dropları ile entegre ediyoruz.

3.Ekip tabanlı oynanış: Oyun oynamak yalnızca oyunu oynamak yerine, arkadaşlarla beraber oynayarak sosyalleşmek haline de dönüşüyor. Blok zincirde oynayan oyuncuların sayısını düşünürsek (Axie oyununda 2 milyon aktif oyuncu bulunuyor), bizimki gibi blok zincir oyunlarının MMO (yoğun oyunculu online oyunlar) olması neredeyse kesin. Bu yüzden kalibre edilmiş bir ekip mekanizması kurulması şart. Ekip temalı oyunumuz oyuncular için de faydalı olacak, çünkü team-to-earn (ekip ol-kazan) ile daha da fazla kazanç elde edecekler!

Bize biraz da Imperium Empires yatırımcı ve partnerlerinden bahsedebilir misiniz?

Cevap: Tabii ki. Yatırımcı olarak; Avalanche, GBV Capital (lider yatırımcımız), Avatar, Avalaunch, CMS, Yield Yak, Colony, MC Ventures, A&T Capital gibi kuruluşlardan destek alıyoruz.

Stratejik olarak ise, BENQI ile olan partnerliğimiz bizi gerçekten heyecanlandırıyor. Bu sayede Imperium metaverse’ümüze bankacılık sistemini entegre edeceğiz ve oyuncuların TVL, likidite madenciliği gibi konseptler hakkında derin bilgileri olmasına gerek kalmadan gelir elde edebilmeleri sağlanacak. Platformumuza potansiyel yeni entegrasyonlar için ise Yield Yak ile görüşmelerimize devam ediyoruz!

Imperium Empires’a dair yol haritanızı ve uzun vadeli planlarınızı paylaşabilir misiniz?

Cevap: Halihazırda oyunumuzu geliştirmeye devam ediyoruz. Alfa testine ise davet usulü ile 2022’nin ilk çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. Tabi ki bundan önce, halka arzımızı (bunun için duyurularımızı takip etmeyi unutmayın) ve ilk NFT satışlarımızı lansmanını yapacağımız NFT platformumuzda gerçekleştireceğiz. Oyunumuzun resmen piyasaya sürülmesini ise 2022’nin üçüncü çeyreği olarak planladık.

Uzun vadeli sürdürülebilirlik için ise, GameFi’nin GameFi 2.0 alanına doğru gelişmesi ile birlikte milyonlarca oyuncunun Imperium metaverse’üne katılmasını bekliyoruz. Blok zincir teknolojisi ile tanışmayan 3 milyar oyuncudan bir kısmını blok zincir ekosistemine çekeceğiz çünkü oyunumuzu oynamak isteyecekler.

Ayrıca Avalanche üzerindeki DeFi protokolleri için oyunlaştırılmış bir merkez olmaya çalışıyoruz. Sinerjik protokollerle partnerlikler yapmaya devam edeceğiz ve onları Imperium metaverse’ü içerisinde önemli noktalara taşıyacağız. Yeni partnerlik duyurularımızdan haberdar olmak için bizi izlemeye devam edin.

Topluluktan Gelen Sorular

Oyun içinde yer alan pazar yerinden bütün ekipmanları satın alabilecek miyiz? Ayrıca bir oyuncu en fazla kaç tane ekipmana sahip olabilecek?

Cevap: Evet uzay gemisi parçaları NFT’lerdir ve resmi NFT marketimizde alınıp satılabilirler. Değişik uzay gemilerinde değişik sınırlamalar olacak mesela daha büyük bir uzay gemisi daha çok ekipman taşıyabilecek

Kullanıcı sayınızı artırmak için nasıl bir plan kurdunuz?

Cevap: Pazar olarak ana odağımız Güney Doğu Asya çünkü birçok blockchain oyuncusu burada. Aslında sadece blockchain değil, dünyadaki gamer popülasyonunun ciddi bir kısmı burada.

Marketing ekibimiz SEA (Güney Doğu Asya) bölgesinde çok tecrübeli ve etkili. CMO’muz Filipinli (Axie’nin oyuncu kitlesinin yarısından fazlası Filipinler’den) ve o bölgede çok güçlü bir bağlantısı var; ünlü oyuncular, yayıncılar …vs. Ayrıca biz kripto paraları bilmeyen insanları hedeflediğimiz için bu amaca yönelik partnerlikler için çalışıyoruz.

Ürün geliştiricilerimizden biri Tencent’te iş geliştirici (bizdev) olarak görev aldı ki burası çok büyük bir oyun firmasıdır. 

“ImperiumEmpires” diğer birçok oyun projesi gibi bu alana sadece ekonomik olarak mı yaklaşıyor yoksa oyun operasyonlarınız ve grafikleriniz üzerinden oyunculara iyi bir oyun deneyimi sunmaya mı çalışıyor? Takımınız oyununuzu geliştirmek için ne yapıyor?

Cevap: Evet, vizyonumuz sadece play-to-earn (oyna-kazan) mekanizamasına sahip bir oyun yapmak değil, aynı zamanda fun-to-play (keyif alarak oyna) oyunu da yapmak. Aynı zamanda topluluğumuzu dikkatle dinleyeceğiz ve onların önerileri ile oyunumuzu geliştirdiğimize emin olacağız.

Trident-M gemisi ve grafikleri gerçekten inanılmaz. Grafikleri kendiniz mi geliştirdiniz yoksa bir ajans ile mi çalıştınız?

Cevap: Kendi bünyemizde görsel sanatçılarımız olmakla beraber dışarıdan hizmet aldığımız sanatçılarımız da var ve bu kişiler şu anda 3D tasarımlarımızı yapıyorlar. Biz yalnızca en iyilerle çalışıyoruz!

Gelecekte oyununuza VR özelliği eklenecek mi? Biz de oyunun bir parçası olacak mıyız?

Şu an yol haritamızda VR yok çünkü VR’da oyuncu sayısı çok az. Çok iyi grafikli VR oyunları için  çok güçlü PC lerin gerektiğini de unutmamak gerek. Fakat VR konusunu yakından takip ettiğimizi söyleyebilirim. Zamanı geldiğinde oyunumuza VR özelliği eklemek çok zor olmayacak.

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version