Muhabbit

Music Ally, Spotify’ın Kendi Platformunda NFT’leri Denemeye Başladığını Bildirdi!

Birçok platform; NFT, metaverse ve web3 alanlarında geri kalmamak için çalışmalar yapıyor.

Music Ally’ın Cuma günü yayımladığı bir bildiriye göre, Spotify müzik platformunda şarkılarını yayımlayan sanatçılar, kısa süre içerisinde Spotify platformu üzerinde değiştirilemez tokenlarını (NFT’ler) tanıtabilecek.

Birçok sosyal medya platformu NFT ile ilgili adımlar atmaya hazırlanıyor. NFT’leri daha çok görsel platformlarda görmeye alışık olan kullanıcılar, Spotify platformunda da sanatçıların NFT’lerini görebilecek.

Spotify, Spotify Island projesi ile 3 Mayıs 2022 tarihinde metaverse ve web3 alanına adımını atmış oldu. Spotify yeni NFT özelliğini içinde Steve Aoki ve The Wombats’ın da bulunduğu özel bir sanatçı grubuyla test etmeyi düşünüyor.

Bununla birlikte kullanıcılar, sanatçıların sergilediği NFT’leri satın alamayacak. Bunun gerçekleşmesi için kripto para cüzdanı ile platformun entegre olması gerekiyor. Yol haritasında şimdilik böyle bir şey yok. Bu yüzden dinleyiciler, şimdilik Spotify üzerinden herhangi bir satın alma işlemi yapamayacak ancak NFT’leri görüntüleyebilecek.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Spotify Metaverse Alanına Adımını Attı!

Birçok kişi artık müzik dinlemek için çevrim içi müzik platformlarını kullanıyor. Spotify, en çok kullanılan müzik platformlarından birisi. Spotify, metaverse alanına adım atmak için “Spotify Island” adında Roblox’ta özel bir bölge inşa etti.

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrim içi oyun platformu ve oyun oluşturma platformudur. Platform, kullanıcıların oyunları programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasını sağlar.

Spotify Island, Roblox’a göre tasarlandı. Oyuncular, bu bölgeye gittiklerinde çeşitli nesneler bulacak ve buldukları bu nesnelerle farklı ögeleri veya özellikleri açabilecek. Spotify’ın ses oluşturma araçlarından bir tanesi olan Soundtrap da Spotify Island’e eklenmiş durumda. Yapılan açıklamalara göre bu Spotify Island üzerinde bir müzik çalar da olacak ve dileyen oyuncular, Roblox oynarken müzik de dinleyebilecekler.

Billboard ve Universal Music, NFT Tabanlı Bir Proje Başlatıyor!

Küresel müzik markaları Billboard ve Universal Music Group, Flow blok zinciri üzerine inşa edilmiş NFT tabanlı bir dijital koleksiyon projesi üzerinde çalışıyor. ChartStars adı verilen projenin hayata geçmesi için de iki dev şirket bir araya gelerek ortaklık kuracak.  

Yeni girişim Billboard’un müzik tutkunlarına yönelik ilk ölçeklenebilir NFT projesi olarak tanımlanıyor. Yapılan açıklamada koleksiyonun, Billboard listelerinin başarılarını ve kilometre taşlarını kutlayan sanatçı odaklı dijital sanat eserlerinden oluşacağı belirtildi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version