Muhabbit

My Neighbor Alice Geliştiricilerinden Masallar!

My Neighbor Alice ekibi, takipçilerini geliştirmelerden haberdar etmeye devam ediyor.

Team

Proje geliştirme ekibinden aktarımlar ile, doğrudan projenin gidişatı hakkında bir bakış açısı elde ediyoruz. Proje geliştiricileri bizlere ilk bölüm olarak bu haberde bahsedeceğimiz konuları aktarıyorlar.

Alice’in Sevgili Arkadaşları’na

Bundan böyle bir makale serisi ile My Neighbor Alice’te gerçekleşen gelişmeler ve geliştirmeler takipçiler ile paylaşılacak. İşte geçtiğimiz ayda yaşanan önemli gelişmeler:

Araç Geliştirmeleri

Ekip üzülerek belirtiyor ki araç geliştirmelerine ait ekran görüntüleri paylaşamıyorlar. Çünkü burada geliştirilen araçlar oyun içerisinde oyuncuların görebileceği arayüzler olmayacak. Bu geliştirmeler, arka planda çalışan uygulamalardır. Bu uygulamalar, My Neighbor Alice oyuncularına kolaylık sağlayan ve oyun zevkini artıran tüm araçların arka planda çalışmasından ibaret.

Örnek olarak ekibin geliştirdiği bu araçlar ile My Neighbor Alice, tüm dillere çevrilebiliyor. Ayrıca havuç, ağaç, bitki gibi tüm sahip olunan oyun içi öğelerin istatistikleri bu araçlar ile tutuluyor. Bir diğer geliştirme aracı ise “bolt” görsel komut dosyasıdır. Bu dosya ile, klavye kullanmayı sevmeyen oyunculara mouse ile kullanım kolaylığı sağlanıyor. Ayrıca “bolt” mekaniği, oyun içi oyuncu karakterlerinin daha kolay yaratılmasına ve oyundaki mekaniklerin oyuncuyu daha çok tatmin etmesine yarıyor.

My Neighbor Alice hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Kontrol Şeması Testi

Proje ekibi şöyle diyor: Tüm bu geliştirmeler harika! Ancak biz bunları kendimizi meşgul etmek için yapmıyoruz, günün sonunda oyuncular bu geliştirmelerden fayda sağlayacaklar.

Şu anda ekip için en önemli dizayn parametresi ise, oyun kontrollerinin iyi çalışması. Oyun kontrolleri, oyuncunun oyunu tam anlamıyla deneyimlemesi için en önemli araç. My Neighbor Alice geliştiricileri bu sebeple oyun kontrollerinin oyuncular tarafından rahatlıkla öğrenilebilmesi ve deneyimlenmesi için çalışmalara devam ediyorlar. Ekip için, oyuncuların oyun kontrolü esnasında “o hissiyatı” yakalamaları çok önemli. Bu sebeple ekip şu çalışmaları yaptı:

Bir tasarımcıları, iki farklı kontrol şematiği için prototip hazırladı. İlk kontrol şematiği, RPG oyunlarının oynanışından esinleniyor. Diğeri ise FPS oyunlarından esinleniyor. Bu iki prototip belirli sayıdaki oyuncuya test ettirildiğinde, (test edenler 18-38 yaş aralığındaki kadınlardan oluşuyor) RPG kontrol şematiğinin daha kullanışlı olduğu sonucuna varıldı. RPG şematiği daha kolay öğrenilebilen ve bir objenin üzerine “tıklandığında” o hissiyatı daha iyi verebilen bir yöntem olarak seçildi. Bu test şunu gösteriyor: Oyun çıkmadan önce bu tip prototipler ile oyunculara denemeler yaptırmak projeler için çok önemli. Eğer ekip bu testleri uygulamasa, oyun çıktığında oyuncuyu memnun etmeyecek ve kullanıcı dostu olmayan tablolarla karşılaşılabilir.

2021 yılı My Neighbor Alice özeti için buraya bakabilirsiniz.

Büyük Ölçekli Test

2022 yılında, My Neighbor Alice ekibinin planı oyunu tüm araçları ile beraber geliştirmek ve tamamlamak. Yaratılan tüm bu araçlar yeni yılda, geniş bir oyuncu kitlesi tarafından test edilecek. Bu testlerin bir benzeri Ağustos 2021 tarihinde yapılmıştı. Kitlesel büyük testlerden sonra ekibin hedefi, iterasyonlar ile oyunu zamanla daha da iyileştirmek.

Eğer sizler de My Neighbor Alice’in geliştirilmesine destek olmak istiyorsanız, proje ekibi ile temasta kalmaya ve fikirlerinizi dile getirmeye devam edin. Ekip, oyunculardan gelecek geri bildirimlere önem veriyor.

My Neighbor Alice

My Neighbor Alice blok zincir tabanlı bir inşa etme oyunu olarak tanımlanabilir. ALICE ile kullanıcılar dijital adalar satın alabilir, satabilir, aldıkları adada bir şeyler inşa edebilir, değerli öğeler toplayabilir ve yeni arkadaşlar edinebilir.

Telegram: https://t.me/MyNeighborAlice

Telegram Duyuru Kanalı: https://t.me/AliceAnnouncements

Twitter: https://twitter.com/MyNeighborAlice

Bu içerik sponsorludur.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version