Muhabbit

Myanmar Askeri Hükümeti, Kripto Para ve VPN Kullanımına Savaş Açtı!

Hükümet, ülke içinde kripto para faaliyetlerini ve VPN kullanımını yasaklayan bir yasa çıkarmayı düşünüyor.

Myanmar btc vpn savaş

Myanmar btc vpn savaş

Myanmar’ın ordu tarafından yönetilen hükümeti, ülke içinde kripto para faaliyetlerini ve VPN kullanımını yasaklayan bir yasa çıkarmayı düşünüyor.

Yapılan açıklamada, yeni çıkacak olan yasayı ihlal edenlerin hem hapis cezası hem de para cezası ile karşılaşacakları belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak The Register tarafından yayımlanan bir habere göre, VPN kullanırken yakalanan kişiler bir ila üç yıl arasında olası bir hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Bunun yanında, bu işlemleri yapanlar yaklaşık olarak 2.800 dolar para cezasına çarptırılacak. Kripto para yatırımcıları ise en az altı ay ve en fazla bir yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek. 

Ülkedeki askeri hükümetin önerdiği yasal düzenlemeler, sadece kullanıcıları değil, aynı zamanda, servis sağlayıcılarını da kapsıyor. Yetkililer, servis sağlayıcılarından istendiğinde kullanıcıların kişisel bilgilerini de zorla almak istiyor.

Çıkan haberlerde, vatandaşların 28 Ocak 2022 tarihine kadar yeni tasarı hakkında yorum yapmasına izin verileceği belirtiliyor.

Yetkililer tarafından çıkarılması düşünülen düzenlemeye tepki gösteren internet izleme şirketi Netblocks’un yöneticisi Alp Toker bazı açıklamalarda bulundu. Toker, askeri hükümetin daha önce sanayi ve sivil toplum tarafından reddedilen hükümleri dahil etme girişimlerini açık bir dille eleştirdi.

“Önerilen tasarı, Myanmar ordusunun standartlarına göre bile acımasız. Şubat 2021’de önerilen tasarı, ilk versiyonuna göre bile daha ağır hükümler içeriyor.”

Çünkü Toker, VPN’lerin, Myanmar’ın Şubat 2021’de iktidara gelen askeri yöneticilerin sosyal medya platformlarını engellemesinden sonra dünya ile iletişimde kalma yollarından biri olduğunu savunuyor.

Hükümet Geri Adım Atabilir

Her ne kadar Myanmar askeri yöneticilerinin önerisi büyük olasılıkla kabul edilecek olsa da Toker’in bu kararın hükümetin geri adım atmasına neden olabileceği söyleniyor. Toker son olarak açıklamasında şu ifadelere yer veriyor:

“Bunların siyasi söylem ve insan hakları üzerinde caydırıcı bir etkisi olacağı kesin, ancak nihayetinde bu yalnızca kamuoyunun askeri yönetime karşı daha fazla karşı çıkmasına neden olacak.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version