Muhabbit

Myanmar Ulusal Birlik Hükümeti Tether’i (USDT) Resmi Para Olarak Kabul Etti!

Darbe ile başa geçen mevcut hükümet rejiminin Mayıs 2020’de kripto paraların kullanımını yasakladığını hatırlatmamız gerekiyor.

mynamar usdt

mynamar'da usdt resmi para birimi olarak seçildi

Myanmar (Burma) ‘gölge hükümeti’, yerel kullanım için ABD dolarına eş değer olan stablecoin Tether’i (USDT) resmi para birimi olarak kabul ettiklerini ilan etti. Ulusal Birlik Hükümeti’nin (NUG) maliye bakanı, Tether kullanmanın mevcut ticaret hızını ve ödeme verimliliğini daha fazla artıracağını söyledi.

Tether (USDT) benimseme kararı, Myanmar’ın gölge ya da paralel hükümeti olarak bilinen Ulusal Birlik Hükümeti’nin (NUG) devrik lideri Aung San Suu Kyi ve destekçileri tarafından alındı.

İlginizi Çekebilir: Tether (USDT) Nedir?

76 yaşındaki devrik lider Aung San Suu Kyi, ordunun çeşitli gerekçelerle yönetime el koyduğu 1 Şubat 2021’de Myanmar’daki görevinden alınarak ev hapsine mahkum edilmişti. Görülen ilk davada dört yıl hapsi istense de hakkındaki suçlamalardan dolayı ömür boyu hapiste kalma olasılığı yüksek!

Tether (USDT) Kullanımı Ülkede Ticareti Kolaylaştırabilir!

Myanmar gölge hükümeti (NUG), Tether kullanımının mevcut ticareti ve ödeme sistemlerini kolaylaştırabileceğine inanıyor. Ancak buradaki önemli nokta, USDT’yi de Amerikan dolarında olduğu gibi yeni hükümetin sansürüne ve kontrolüne karşı dirençli bir şekilde kullanabilmek olmalı.

Darbe ile başa geçen mevcut hükümet rejiminin Mayıs 2020’de kripto paraların kullanımını yasakladığını hatırlatmamız gerekiyor. Bundan dolayı Tether’in benimsenmesi aslında sadece bir ‘yerel kullanım kolaylığı’ konusu değil, aynı zamanda devrik hükümetin (NUG) yeni yönetime yönelik bir tür siyasi provokasyonu sayılabilir.

Fransız Senatosu ve Avrupa Parlamentosu Ekim 2021’de Ulusal Birlik Hükümeti’ni (NUG), Myanmar’ın resmi hükümeti olarak kabul ettiler. Ancak ABD bu konuda henüz herhangi bir adım atmadı. Bu açıdan bakarsak aslında gölge hükümetin Tether stablecoin’i kabul etmesi ve kullanma kararı ne kadar stratejik tartışılır. Şu sıralar ABD hükümetinin ‘stablecoin’lerle ilgili katı ihraç politikaları dayatmak istediği bir zamandayız çünkü…

Daha fazla Nedir içeriği için: Nedir

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version