Muhabbit

Nartalks’ın 12. Bölümünün Konuğu Profesör Doktor Emre Alkin Oldu!

Profesör Doktor Emre Alkin, kripto paralar ve düzenleyici çerçeveler hakkında konuştu!

Emre

Mesut Yar’ın sunuculuğunu yaptığı Nartalks‘ın 12. bölümünde, Prof.Dr. Emre Alkin, kripto paralar ve ilerleyen zamanlarda bizi bekleyen regülasyonlar ile ilgili konuştu.

Emre Alkin, ABD’nin kripto para sektörüne daha fazla yoğunlaştığını, bu durumun özellikle GameStop, gümüş ve hemen ardından yaşanan Reddit olayı ile bağlantılı olduğunu söyledi. Elon Musk hakkında konuşan Profesör Doktor, Elon Musk‘ın sebep olduğu manipülatif havanın, FBI’ı ve eski FED başkanını devreye soktuğunu belirtti.

Bildiğiniz gibi Elon Musk, GameStop olayında manipülatif bir tavır sergileyerek, bu akıma destek vermişti. Sonrasında Reddit’te DOGE’a olan rağbet, yine Elon Musk’ın tweetleri ile daha da güçlü bir hale gelmişti. Alkin’e göre, Elon Musk’ın bu davranışları, kripto para sektörüne ciddi anlamda zarar veriyor.

Bu durumdan kazanç sağlayan insanların yanı sıra, kayıplar yaşayan insanların da olduğunu belirten Alkin, bu durumun düzenleyici figürleri harekete geçirdiğini de söyledi.

Türkiye ve Kripto Paralar

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni nesil ekonomik düzeni “zararsız” olarak nitelendirdiğini söyleyen Alkin, bu varlıkların vergilendirilmesinin kullanıcılar için yararlı olacağının da altını çizdi. Bir para biriminin dünyaca tanınması için tek bir otorite tarafından yaratılmış olmasına gerek olmadığını söyleyen Alkin, kripto paraların ana felsefesinin, birçok Avrupa ülkesi tarafından ortaklaşa yaratılmış euro birimi ile ilişkilendiriyor.

Mesut Yar’ın “Kripto para piyasasında bu denli fazla ürünün varlığı, insanların kripto para tercihlerini zorlaştırmaz mı?” sorusuna Alkin şu cevabı verdi:

Dünya tarihinde, ortaya çıkmış ve zirve yapmış fakat şu an ortada olmayan birçok ürün var. Bizans altınından, Amerikan dolarına gelene kadar birçok rezerv para birimi vardı. Ve bu süreçte bu rezerv paraların kullanım ömrü gittikçe azaldı. Yani, bütün dünyada kolayca harcanabilecek bir coin platformu, Bitcoin’i bile geride bırakabilir.

Bununla beraber, tüm dünyaca kabul edilecek tek bir itibari para biriminin, genel olarak iktisadı ve sosyal problemler ile başa çıkılması konusunda kolaylık sağlayacağını düşünen Alkin, dijitalleşmenin de kayıtsızlığın önlenmesi için güçlü bir enstrüman olduğunun altını çiziyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version