Muhabbit

Nasdaq, Kendine Ait Kripto Para Borsası Oluşturuyor

Görünüşe göre Nasdaq kripto para piyasasında önemli bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

Nasdaq, kendi tokenlerini üretmek ve kripto para borsası oluşturmak adına, bir blockchain yazılım firması olan R3 ile anlaşma yaptı.

Nasdaq’ın dijital varlık başkanı Johan Toll ise;

“Blockchain teknolojisi belirli ticari işlemleri kolaylaştırmak iyi bir yol gibi görünüyor.” dedi.

Corda Blockchain adı verilen yazılımın arkasında, 2014 yılında kurulan R3 şirketi var. Açık kaynak kodlu yazılım, kişisel kullanıcılar için blockchain teknolojisi kullanarak uygulama geliştirme olanağı sunuyor. 2018 yılında ise şirket, Corda Enterprise adı altında uygulamanın ticari versiyonunu yayınladı.

Geçtiğimiz çarşamba açıklanan iş birliğinin amacı, kolayca token üretmek ve kripto para borsası oluşturmak olarak açıklandı. Toll ise;

“Bu iş birliği sayesinde oluşturulan platformun, amaçladığımız şeylere tam anlamıyla destek sağlayacağını düşünüyorum”. Dedi.

R3, Nasdaq İçin İyi Bir İş Ortağı

Toll, ayrıca;

“R3 şirketi, geleneksel finans kurumlarıyla beraber çalışacak şirketlerin öncülerinden biri ve artan sağlık, nakliye ve dijital pazarlarla ilgili talepleri karşılamaya hazır olan Nasdaq gibi bir şirket ile çalışmak için iyi bir konumda.” dedi

Toll;

“An itibariyle manuel olarak idare edilen pazar, yakın gelecekte çok büyük olasılıkla dijitalleştirilmiş bir iş anlayışı ile idare edilecek ve bu durum piyasa kullanıcılarının ve katılımcılarının varlıklarını düzenlemek için birbirleriyle çok daha kolay bağlantı kurmasını sağlayacak.” dedi.

Toll, Nasdaq’ın R3 ile olan ortaklığının münhasır olmadığını ve şirketin Symboint dahil diğer blockchain yazılım sağlayıcıları ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda 300’den fazla katılımcısı bulunan Corda platformuna İş Bankası’da katıldı. Ve bu katılım ile beraber İş Bankası, bu programa katılan ilk Türk bankası oldu. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, İş Bankası’nın bu programa dahil olma sebebini “güvenlik, hız ve operasyonel verimliliği arttırma” olarak nitelendirdi.

Son Yazılar

Exit mobile version