Muhabbit

Nasdaq Tarafından Yayımlanan Bir Rapora Göre, 2023 Yılının Trendi Metaverse Olacak!

Nasdaq tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, kripto para sektörü içindeki yatırımcılar, web3 alanına ve özellikle metaverse ile ilgili projelere yatırım yapmaya devam ediyor.

Nasdaq tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, kripto para sektörü içindeki yatırımcılar, web3 alanına ve özellikle metaverse ile ilgili projelere yatırım yapmaya devam ediyor.

Rapora göre, son bir yıl içinde, toplamda 216 metaverse finansman anlaşması tamamlandı. Yapılan bu finansman anlaşmalarının toplamı ise 2 milyar doları buldu. Raporda bu durum için şu açıklamaya yer veriliyor:

“Metaverse deneyimleri oluşturmak için birdenbire dijital mimarlara, oyun tasarımcılarına, yapay zeka geliştiricilerine, içerik oluşturuculara ve özel metaverse hizmetlerine ihtiyaç duyuldu.”

Sektörün önde gelen şirketlerinden olan ve metaverse ekosistem geliştiricisi olan Animoca Brands’in, tamamladığı 15 anlaşmayla geçtiğimiz yılın, metaverse alanında en çok anlaşma yapan şirket olduğu belirtiliyor. Bu kapsamda şirketin, 2022 yılı içinde yaklaşık olarak 564 milyon doların üzerinde fon topladığı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Büyük metaverse platformlarının 2022 yılı içinde yatırımcılardan oldukça fazla ilgi gördüğünü belirten yetkililer, bu durumun daha küçük projelerin önünü açabileceğini belirtiyor. Ancak yine de Nasdaq, özellikle “büyük metaverse” planları olanların sektördeki üstünlüğü ele geçireceğini belirtiyor.

Bilindiği üzere 2021 yılı NFT’ler için oldukça popüler bir yıl olarak geçti. Bir nevi 2021 yılı NFT yılıydı diyebiliriz. Hatta bu yıl da Oxford sözlüğünde yılın kelimesi olarak ikinci sırada NFT kelimesi yer alıyor.

Bu verilere ışığında da yetkililer 2023 yılının da NFT ve metaverse’ün yılı olacağını belirtiyor. Çünkü metaverse alanının NFT’lerin elde etmiş olduğu başarının arkasındaki kilit bir faktör olduğu belirtiliyor.

Yapay Zeka ve Avatar Şirketleri Büyümeye Devam Edecek

Metaverse alanının büyüyerek var olmaya devam edeceğini belirten Nasdaq, şirketlerin, teknolojiden yararlanmanın yeni yollarını bulacağını ve insanların hayatlarını biraz daha sanal dünyaya kaydıracağını belirtiyor.

Ayrıca 2023 yılında, yapay zeka, sanal robot eğitimi ve istikrarlı bir ekonomik model üzerine inşa edilmiş web3 oyunlarının popüler olacağı belirtiliyor. Bu alanda da sektörün liderlerinden biri olan Animoca’nın yine oyun sektörüne öncülük edebileceği de dile getiriliyor.

Animoca Brands Büyümeye Devam Ediyor

Piyasa değeri açısından lider konumda olan Animoca, son birkaç yıldır yaptığı yatırımlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle blockchain tabanlı oyun şirketlerine yatırım yapan şirket, kısa süre önce yeni yatırımlarını duyurmuştu.

Hatırlanacağı üzere şirket, GEAR.CLUB, F1 Mobile, Need for Speed: Porsche ve Rally gibi araba yarışı odaklı oyunların yaratıcısı olan Fransız oyun geliştiricisi Eden Games’i satın aldığını açıklamıştı.

Yine hatırlanacağı üzere Animoca Brands, bu yılın şubat ayında, Torque Burnout ve Torque Drift gibi oyunların arkasındaki mobil oyun geliştiricisi Grease Monkey’i de satın almıştı.

Bunların yanında aldığı yatırımlar ile de adından söz ettiren Animoca Brands, şirket değerlemesini de sürekli artırıyor. Geçtiğimiz aylarda yine bir fon duyurusu yapan şirket, 5,9 milyar dolarlık değerleme ile yaptığı son finansman turunda 75,32 milyon dolarlık fon topladığını duyurdu.

Ocak ayında şirket, 358,88 milyon dolarlık yeni fon sağladıktan sonra 5 milyar doların üzerinde bir değerleme elde etmişti. Şimdi ise şirket yeni bir finansman ile büyümesini sürdürmeye devam ediyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Metaverse Haberleri İçin: Metaverse Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version