Muhabbit

NBA Top Shot NFT’leri Bir Ayda Yüzde 72 Oranında Değer Kazandı

NBA’in popüler NFT koleksiyonu Kevin Durant’lı yeni reklamından sonra yeniden yükselişe geçti

NBA

NBA Top Shot NFT'leri yükselişe geçti.

Önde gelen NFT koleksiyonu, lisanslı NBA anlarının tek adresi NBA Top Shot geçtiğimiz 30 günde $53.0 milyon değerinde satış yaparak %72 oranında bir yükseliş gördü.

Bu ani başarının arkasında yatan sırrın, NBA Top Shot’ın Kevin Durant ile çektiği yeni reklam dolayısıyla olduğu ifade ediliyor.

Yeni sosyal medya kampanyasını bu hafta piyasaya süren NBA Top Shot koleksiyondan ilk defa ürün satın alacaklara herhangi bir Durant anını NFT olarak hediye ediyor. Bu kampanya Durant’ın kripto ürünlerin reklamını yaptığı ilk faaliyeti değil. Ünlü basketbolcu aynı zamanda hali hazırda yatırım da yapmış olduğu Coinbase’in de elçiliğini üstleniyor. Coinbase Ekim 2021 tarihinden beri NBA’in resmî sponsorluk ünvanına sahip.

Dapper Labs NBA’den Sonra UFC için de NFT Koleksiyonu Çıkartıyor

NBA Top Shot başarılı kampanyasının tadını çıkartırken, söz konusu NFT koleksiyonunu oluşturan şirket Dapper Labs faaliyetlerini basketbol dışına taşıma hazırlıkları peşinde. Dapper Labs’in bu hafta sonu Ultimate Fighting Championship (UFC) Strike NFT koleksiyonunu piyasaya sürmesi bekleniyor. Koleksiyonun Dapper şirketine ait Flow Blockchain’de yer alacak ve NBA Top Shot’a benzer şekilde yıllar boyu UFC’ye damga vuran anlardan oluşacak.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Her ne kadar şu sıra kripto para piyasası değer kaybediyor olsa da, NFT’ler hala oldukça büyük rakamlardan değer görüyor. Örneğin, en büyük NFT piyasası OpenSea 1 Ocak 2022 tarihinden geçtiğimiz haftaya dek $3.5 milyar değerinde satış yaparak tek bir ayda gerçekleştirdiği satış rekorunu henüz ayın ortasında kırmayı başardı.

NFT’ler piyasasında Bored Apes ve Meebits gibi profil resmî odaklı koleksiyonlar sıklıkla ses getirse de, NBA Top Shot ana akımda NFT çılgınlığını başlatan esas koleksiyon olarak görülüyor. Mart 2021’de başlayan bu çılgınlık, Haziran 2021’de piyasanın çöküşü ile sarsıldı ve aynı yılın ağustos ayında yeniden yükselişe geçti. Piyasanın bu dalgalı hareketlerinden oldukça etkilenen NBA Top Shot birçok kişinin gözünde çoktan değerini kaybetmişken, şimdilerde yenilikçi kampanyaları sayesinde yeniden yükseliş trendi gösteriyor.  

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version