Muhabbit

Near Foundation’dan 100 Milyon Dolarlık Web3 Duyurusu!

Near Foundation’dan Web3 hamlesi geliyor. Yeni partnerlik ile birlikte Web3 ekosisteminin büyümesine milyonlarca dolar destek sağlanacak.

near

near

Near Protocol geliştirmelerini denetleyen, İsviçre merkezli kar amacı gütmeyen Near Foundation, bir yatırım firması olan Caerus Ventures ile partnerlik kurdu. Partnerlik ile birlikte 100 milyon dolarlık bir fon ayrılıyor. Ayrılan fonun kullanım alanı; ekosistemde Web3 projeleri geliştirmek isteyen mühendis ve projelere destek sağlamak olacak.

Bu yılın (2022) başlarında Near Foundation, çalışma alanını genişleterek Afrika’ya açılarak Kenyalı blok zinciri topluluğu Sankore ile çalışmaya başladı. Anlaşmaya göre bölgede bir blok zinciri birimi kurulacak ve bu birim kripto inovasyonları, eğitim ve yetenek avcılığına yönelecek.

İlginizi çekebilir: Tether (USDT), Near Network Üzerinde İşlemlere Başlıyor!

Multi Milyon Dolarlık Fon

Near Foundation ve yeni partneri Caerus Ventures, Web3 adaptasyonunu artırmak amacıyla sektör katılımcılarının gayretlerini teşviklerle ödüllendirecek. İsviçre merkezli Near Foundation, fon teşviklerinin dağıtılmasında operasyon liderliğini yürütecek. Teşvik programı için başlangıç olarak 50 milyon dolarlık bir fon belirlendi ve zamanla bu fonun 100 milyon dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Near Foundation CEO’su Marieke Flament, konu ile ilgili şunları söylüyor:

Şimdiye kadar içerik üreticileri, iyi yetenekler ve franchise’lar ile ekosistemin büyümesine öncülük edildi. Bundan böyle, yaratılan değere daha fazla erişim ve teşvik olacak.

Caerus Ventures Kurucusu Nathan Pillai; Web3 teknolojilerinin gerçek değerinin ortaya çıkmasına az bir zaman kaldığını düşünüyor. Değer anlaşılması ile birlikte Pillai’ye göre, mevcut trendler değişikliğe uğrayacak. Pillai, Near Foundation’ın geliştirici ve yaratıcıları desteklemek isteyen bu girişiminden dolayı heyecan duyduğunu söylüyor:

Bu partnerlik ile birlikte, mevcutta var olan çok katmanlı eğlence ekosistemini yenileyeceğiz. Piyasa büyüklüğünü artıracak ve eşitliği daha fazla teşvik edeceğiz.

İnternet temelli blok zinciri teknolojisinin bir sonraki versiyonu olarak Web3 kavramı, kripto para ekosisteminde çokça anılıyor ve birçok şirket dikkatlerini bu yöne çevirdi.

İlginizi çekebilir: Web3 Oyunları Ağustos Ayında 748 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Haziran 2022’de; Binance’in yatırım ve inovasyon birimi Binance Labs, 500 milyon dolarlık girişim fonunu duyurmuştu. Bu fonun amacı Web3 ekosisteminde ürünler ortaya çıkarmak isteyen girişimcilere destek olmaktı.

Bundan 1 ay sonra; Solana tabanlı NFT pazar yeri Magic Eden, yalnızca Web3 oyunlarına yönelik 130 milyon dolarlık bir fon açıkladı.

İlginizi çekebilir: Solana’nın NFT Pazar Yeri Magic Eden’dan, Web3 Oyun Yatırımlarına Yönelik Hamle Geldi!

Afrika’da Near Foundation Operasyonları

Mayıs 2022’de Near Foundation, Kenyalı bir blok zinciri topluluğu olan Sankore ile güçlerini birleştirdi. İş birliği ile beraber, bölgesel bir kuruluş oluşturularak yerli halk için kripto para eğitimleri düzenlenecek.

Afrika kıtasında gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda finansal gelişmeler oluyor. Bölge halkları ödeme hizmetleri ile ilgili sıkıntılar yaşıyor ve bunun sonucunda kripto para adaptasyonu artmaya başladı. Near Foundation ve Sankore; Afrika’da kripto para adaptasyonunu artırmak, konu ile ilgili eğitimler düzenlemek ve genç yetenekleri ekosisteme dahil etmek istiyor.

Sankore Kurucusu Kevin Imani, kurulan ortaklık ile ilgili şunları söylüyor:

Afrika’da yaşanan sorunlara blok zinciri inovasyonlarını kullanarak çözüm bulmak en büyük hayalimiz. Near Protocol; gelecekte ölçeklenebilirlik, güvenlik ve şeffaflık gibi sorunların çözümlerini üretecek geliştiriciler için önemli bir zemin hazırlıyor. Bizler de bu vizyonu paylaşıyor ve gerçeğe dönüştürmek istiyoruz.

Daha fazla Web3 haberi için: Web3 Haberleri

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version