Muhabbit

NEAR Protocol, Ethereum Köprüsünü Başlattı!

ERC-20 tokenları artık NEAR blockchain ve Ethereum arasında kullanılabilecek.

Merkezi olmayan bir uygulama platformu NEAR Protocol, zincirler arası birlikte çalışabilirlik için Rainbow adı verilen Ethereum köprüsünü başlattığını duyurdu.

Başlatılan bu yeni köprü ile birlikte, Ethereum ve NEAR blok zincirleri arasında ERC-20 tokenlarının aktarılmasına izin verilmiş olacak. Yani Rainbow Bridge’i kullanarak geliştiriciler, Ethereum varlıklarını NEAR’de ve NEAR varlıklarını Ethereum’da kullanabilecek.

NEAR kurucu ortağı Illia Polosukhin, yeni uygulama ile kullanıcıların daha hızlı işlem onay sürelerinden ve daha düşük ücretlerden yararlanabileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Merkezi olmayan finans (DeFi) ve değiştirilebilir olmayan token (NFT) alanlarındaki yenilik, Ethereum ağına olan talebi artırdı ve işlem ücretlerini rekor seviyelere yükseltti. Kullanıcılar bu benzersiz model ile, 1 ila 2 saniyelik onay hızları ve 1 sentin altındaki ücretler ile işlem yapabilecek.”

Polosukhin ayrıca, oluşturulan köprünün, NEAR ve Ethereum arasındaki ekonomileri birleştirmeye izin vereceğini ve geliştiricilerin Ethereum’da mümkün olmayan yeni deneyimler oluşturmalarına izin vereceğini belirtiyor. Bunun yanında Ethereum’dan kullanıcılarının kendileri ile sorunsuz bir şekilde etkileşimine izin verileceğini de dile getiriyor.

Son olarak NEAR Protocol kurucusu yaptığı açıklama ile, gelecekte daha fazla köprü kurmayı planladıklarını ve yakın zaman içinde Cosmos ve Polkadot ekosistemleriyle bağlantı kurmayı hedeflediklerini belirtti.

NEAR Protocol Hakkında

NEAR Protocol, uygulamaları web üzerinde kullanılabilir hale getirmek için tasarlanmış merkeziyetsiz bir uygulama platformudur. Oluşturulan ağ, ölçeklenebilirlik ve sabit ücret seçenekleri sunmayı amaçlayan Nightshade adlı Proof-of-Stake (PoS) konsensüs mekanizması üzerinde çalışır.

NEAR, a16z, Coinbase Ventures ve Pantera Capital gibi bir çok önemli yatırımcı tarafından desteklenmektedir. Ayrıca projenin bugüne kadar toplam 70 milyon dolardan fazla para topladığı belirtiliyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version