Muhabbit

NEAR Protokol ve Ariadne, Ekosistemin Gelişimi İçin Ortaklık Kurduğunu Duyurdu!

DeFi pazarı olan Ariadne, Near Protokol’ün gelişimine destek sağlayacak.

Near- ariadne

Near- ariadne

Halka açık, geliştirici dostu, proof-of-stake blok zinciri olan NEAR Protokol, Ariadne ile birlikte stratejik ortaklık kurduğunu duyurdu.

Düşük maliyetli, blok zincirinden bağımsız erişim sağlayan ve bunun üzerine finansal ürünler oluşturan bir DeFi pazarı olan Ariadne, Near Protokol’ün gelişimine destek sağlayacak.

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Ariadne, mümkün olan en düşük ücretlerle hem NEAR ölçeklenebilirlik hem de verimin üst düzeye çıkarılmasını sağlayan NEAR protokolü ve benzersiz bir mimari proje üzerine inşa edilen Aurora ile stratejik ortaklığını duyurmuştu.

Şimdi ise yeni ortaklık kapsamında yapılan açıklamada Ariadne, Aurora’ya (NEAR EVM) akıllı sözleşmeler dağıttıktan sonra bunu çözmek için çalışmalar yapacak. Bunun yanında Ariadne, BSC, Polygon, Ethereum‘dan en iyi teşvik edilmiş çiftliklere erişim sağlamak üzere NEAR için sözleşmeler geliştirmeye devam edecek.

Çalışma Sistemi

Belirli bir çiftlik için yerel blok zincirinde, Ariadne akıllı sözleşmesi çiftliklere girer ve aynı blok zincirinde satın alınabilen veya takas edilebilen “aFarm” tokenını oluşturur. Bunun yanında, aFarm tokenının wrapped (sarılmış) sürümlerini, katılan tüm blok zincirlerine dağıtır.

İlk çiftçilik likiditesi Ariadne ve birlikte çalıştığı platformlar tarafından sağlanır. Ariadne, riski kullanıcı tarafından üstlenilen IL ve nihai çiftlikler için sistem çapında bir sigorta sunmayı planlamaktadır. Ariadne’nin ayrıca, platformun herhangi bir sebeple kapanması veya batması durumunda, kullanıcının çiftçilik tokenlarını kurtarabileceği bir “fail safe” moduna da sahiptir.

DeFi ekosistemi ile arayüz oluşturan, V1’de çiftçilik yapanların tek durak noktası olarak tanımlanan Ariadne, daha fazla geliştirme ile ekosisteme katkı sağlamaya devam edeceğini belirtiyor.
Bunun yanında, ölçeklenebilirlik ve hız anlamında oldukça iddialı olan NEAR L1, sadece diğer EVM ağlarına para yatırma için kullanılmanın yanı sıra, son dönemlerde oldukça popüler olan DeFi ekosisteminde likidite kolaylaştırmada kullanabilen bir protokoldür.

Bu iki platformun bir araya gelmesi de Ariadne’nin, gelecekteki hizmetlerinin ve çiftçilik faaliyetlerinin, büyük ölçüde DAO tabanlı kararlara dayanmasına bağlanıyor. Çünkü NEAR, yönetim tokenlarının her yerde sergilenmesiyle bir DAO için oldukça uygun bir platform olarak görünüyor.

Ariadne Hakkında

Ariadne, hem EVM hem de EVM olmayan zincirler için takas ve köprü maliyetlerinden tasarruf sağlayan ve birden fazla blok zincirindeki çiftliklere giriş/çıkış ücretlerini düşüren bir DeFi pazarıdır. Ariadne, desteklenen herhangi bir zincirin kullanıcılarının, neredeyse hiçbir alt yatırım limiti olmadan işlem yapmasını sağlar.

NEAR Protokol Hakkında

NEAR Protocol; halka açık, parçalanmış, geliştirici dostu, hisse kanıtı blok zinciridir. Geliştiricilerin üzerine merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için oldukça ölçeklenebilir, düşük maliyetli bir platformdur.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version