Muhabbit

Neden DeFi’ın Yeniliklere İhtiyacı Var?

DeFi ekosisteminde toplam kilitli varlıklara bakıldığında son aylarda belirli bir düşüş yaşandı. Aynı süreçte, yenilikçi birçok proje çıktı.

Valk DeFi

Valk DeFi

Aralık 2021 tarihinde, DeFi üzerinde kilitlenen toplam varlık ATH (Tüm Zamanların En Yüksek) seviyesine ulaşarak 253 milyar dolar olmuştu. Nisan 2022’ye kadar geçen sürede ise bu tutar gerileyerek 208 milyar dolara düştü.

DeFi alanında bir durgunluk dönemi yaşandığı aşikarken; yenilikçi girişimler piyasaya çıkmaya devam ediyor. Bu projelerden biri olan Oddz Finance; merkeziyetsiz finans alanına opsiyon ticaretini getirmekle kalmayan, bunun yanında opsiyonlara yeni özellikler sağlayan bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

DeFi ekosisteminde yaşanan durgunluktan yenilikçi projelerin etkilenmediğini ve aksine bu projeler ile DeFi’ın geleceğinin şekillendiğini söylemek mümkün görünüyor.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance Nedir? Nasıl Kullanılır?

DeFi, Geleceğin Finans Dünyasını Yeniden Şekillendirebilir

Geleneksel finansal hizmetler; dünya üzerinde her bölgeye eşit şekilde erişemiyor. Kredi çekmek, sigorta yaptırmak ya da yatırım seçenekleri gibi birçok hizmet, özellikle ekonomik handikapları olan bölgelere ulaşamıyor ve bir blok zinciri teknolojisi olan DeFi, burada herkese erişim kolaylığı sağlayabilir. Blok zincirlerinin şeffaf ve güvenilir doğası; aracılar veya merkezi yapılardan finans sektörünü arındırarak daha adil bir dünyaya zemin hazırlıyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir? Tüm Ayrıntılarıyla A’dan Z’ye DeFi

Birçoklarının DeFi’ın bankacılık ve geleneksel finans sistemini tamamen ortadan kaldıracağı gibi kaygıları olsa da, her iki sistem de birlikte yaşamına devam edebilir ve birlikte büyüyebilirler. Bunun yolu ise blok zinciri teknolojisinin büyük potansiyelini açığa çıkarmaktan geçiyor. DeFi; geleneksel finans dünyasında yaygın olan dolandırıcılık eylemlerinin durum tespitini blok zinciri teknolojisini kullanarak daha kolay gerçekleştirebilir. Bu yöntemle her iki taraf, yalnızca kendi görev tanımları ile varlığını sürdürebilir ve finansal özgürlükler devamlı kılınır.

Oddz, DeFi Alanında Ne Gibi Yeniliklere Öncü Oluyor?

Oddz Finance; çok-zincirli DeFi türev işlemlerde önemli öncü projelerden biri. Oddz Finance ile daha fazla kullanıcı, blok zinciri tabanlı finansal marketlere giriş yapabildi ve daha hızlı, daha ucuz bir alternatifi deneyimlemiş oldu. Opsiyonlu işlemlerin birçok kullanıcı tarafından henüz bilinmiyor oluşu, Oddz için bir meydan okumaya dönüştü ve bugün daha fazla insan opsiyonlu işlemlerden haberdar.

Kullanılabilirlik ve esneklik gibi özelliklere önem veren Oddz ekibi, platformu teknik bilgi birikimleri ile kullanıcı dostu olarak tasarlamayı başardı. İlk olarak BNB Chain üzerinde çalışmaya başlayan platforma sonradan Avalanche ağı da entegre edildi. Kullanıcıları için opsiyon işlem seçenekleri sunan platforma, hızla yeni altcoin alternatifleri eklenmeye devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance Platformuna, Aave Opsiyon Seçenekleri Eklendi!

Oddz Finance, DeFi dünyasına “Oddz Options v2” ve “Auto exercise” gibi yeni özellikler de katmayı başardı. Oddz Options v2 ile ikincil opsiyon marketlerine yatırımcıların erişimi sağlandı ve birbirleri aralarında opsiyon ticareti yapmaları mümkün oldu. Auto exercise ile ise, kontrat işlemleri otomatik hale getirilerek kullanıcıların kayıpları minimuma indirildi ve gelirleri maksimum seviyeye çıkarıldı.

İlginizi çekebilir: Oddz Finance Opsiyonlar Oto-İşlem Nedir?

Oddz Finance Hakkında

Başarılı bir ekip tarafından piyasaya sürülen Oddz Finance; basit, güvenli ve merkeziyetsiz opsiyon trade işlemlerinin birden çok blok zinciri üzerinde yapılabilmesini sağlıyor.

Platformda genel olarak kullanıcıların yapabilecekleri işlemler şu şekilde:

Platformda işlem yapmak için KYC (güvenlik adımları) veya e-mail adresine gerek bulunmuyor. Kullanıcılar cüzdanlarını platforma bağlayarak işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Bu içerik sponsorludur.

Daha Fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version