Muhabbit

Netflix, Kripto Para Reklamlarını Yayınlamayacak!

Netflix, geçtiğimiz temmuz ayında gelirlerini artırmak için reklam destekli yeni bir hizmet başlatacağını duyurmuştu.

Netflix

Artan rekabet koşullarında gelirlerini artırmak için çabalayan Netflix, geçtiğimiz temmuz ayında reklam içeren daha ucuz bir abonelik seçeneği başlatacağını duyurmuştu.

Son açıklamalara göre, Netflix’in kasım ayında başlaması planlanan reklam destekli abonelik seçeneğinde kripto paralarla ilgili reklamları yasakladığı bildiriliyor. Netflix’in yeni abonelik seçeneğinde siyaset, kumar ve kripto paralarla ilgili tüm reklam kampanyaları yasaklı durumda. Aynı zamanda platformda ilaç reklamlarına yönelik kısıtlamaların olacağı ve çocuklara ürün satan reklamların da yayınlanmayacağı gelen bilgiler arasında.

Netflix’in, 8 Aralık’ta kendi reklam tabanlı planını başlatan Disney+ ile rekabet edebilmek için daha düşük fiyatlı olan reklam destekli seçeneğini devreye aldığı biliniyor. Bu yeni abonelik seçeneğinin ise kasım ayında kullanıcılara sunulması planlanıyor. Yeni abonelik seçeneğinin 1 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa dahil olmak üzere birçok ülkede yayına girmesi bekleniyor.

Netflix 2022 Yılında Abone Kaybetmeye Devam Etti!

Bildiğiniz gibi Netflix aboneleri art arda her çeyrek kazanç raporunda azalmıştı. 2022’nin ilk üç ayında 200.000 abone kaybettikten sonra ikinci çeyrekte 970.000 abone kaybetti. Bunun üzerine Netflix, geçtiğimiz temmuz ayında gelirleri artırmak için reklam destekli yeni bir hizmet başlatacağını duyurmuştu. Gelir kaybı yaşayan Netflix, haziran ayında marjlarını %20’de tutmak için maliyetleri de azaltacağını açıklamıştı.

İlginizi çekebilir: Netflix Dizisi ”Love, Death +Robots” İzleyicilerle NFT Yoluyla İletişim Kuracak! Peki Nasıl?

Görüldüğü üzere, henüz netleşmeyen regülasyonlar nedeniyle kripto para yasakları dijital varlık endüstrisi için hala sorun olmaya devam ediyor. Bildiğiniz gibi sosyal medya devi Meta (eski adıyla Facebook), kripto para reklamlarını 2018 yılında platformunda yasaklamıştı. 2021’de ise Google-parent Alphabet, kripto parayla ilgili reklamlara yönelik yasağı geri alarak borsaların ve cüzdan operatörlerinin hizmetlerini arama motorunda tekrar tanıtmasına izin verdi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version