Muhabbit

New York Eyaleti, Dolar Destekli Stablecoinler İçin Bir Kılavuz Yayımladı!

DFS, 8 Haziran 2022 Çarşamba günü ABD doları destekli stablecoinleri kapsayan düzenleyici bir kılavuz yayımladı.

NY Stablecoin Yasa

NY Stablecoin Yasa

New York Eyaleti Mali Hizmetler Departmanı, ülkede bu türden gereklilikleri benimsemeye başlayan ilk düzenleyici olduğunu iddia ediyor.

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (DFS), 8 Haziran 2022 Çarşamba günü DFS tarafından düzenlenen kuruluşlar için ABD doları destekli stablecoinleri kapsayan düzenleyici bir kılavuz yayımladı.

Kılavuzdaki gereklilikler; anında nakde dönüştürebilmek, saklanan rezervler ve tasdikleme ile ilgiliydi. Bir stablecoinin, her iş günü sonunda rezervler tarafından tamamen desteklendiğini tasdiklemesi gerekir. Bununla birlikte stablecoini sağlayan şirketin, DFS tarafından önceden yazılı olarak onaylanmış bir lisansa sahip olması gerekir.

Yayımlanan kılavuza göre stablecoin sağlayan şirketlerin rezervleri, tescilli varlıklarından ayrılmalı ve ABD Hazine araçlarından veya federal olarak yetkilendirilmiş kurumlardaki mevduatlardan oluşmalıdır. Rezerv, yeminli bir mali müşavir tarafından aylık incelemeye tabi tutulmalıdır.

Kılavuz, yalnızca DFS tarafından düzenlenen ihraççılar ve eyalette faaliyet gösteren sözleşme sahipleri için geçerlidir. Şu anda, Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) ihraç eden Paxos Trust Company; Gemini Dolarını (GUSD) ihraç eden Gemini Trust Company ve Zytara Dollar’ın (ZUSD) ihraççısı GMO-Z.com Trust Company için bu sözleşme geçerli olacak. Kılavuz, DFS tarafından düzenlenen kuruluşlar tarafından listelenecek diğer stablecoinler için geçerli olmayabilir.

DFS, düzenleme süreçlerindeki gecikmeleri ele almak ve kripto paralardaki operasyonları artırmak için bu yıl kripto para birimi ekibinin büyüklüğünü üç katına çıkarmayı planlıyor.

Japonya, Stablecoinler Hakkında Yeni Kararlar Alıyor!

Japonya, geçtiğimiz ay yaşanan TerraUSD çöküşünden sonra ​​kripto paralar ve stablecoinler konusunda yasal bir çerçeve getiren ilk büyük ekonomilerden biri oldu. 3 Haziran 2022 tarihinde Japonya Parlamentosu, stablecoinlerin yasal statüsünü açıklayan ve onları dijital para olarak tanımlayan önemli bir yasayı onayladı.

Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından hazırlanan yasa tasarısı, ilk olarak Aralık 2021’de duyurulmuştu. Mart 2022’de parlamentodan geçtikten sonra bugünkü genel oturumda çoğunluk tarafından onaylandı.

İlginizi çekebilir: Stablecoin Nedir?

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version