Muhabbit

New York, IBM’in Blockchain Tabanlı Covid-19 Takip Uygulamasını Kullanacak!

IBM Blockchain tabanlı yeni Covid-19 takip uygulamasının pilot testleri New York’ta yapılacak.

Hyperledger Fabric desteğini arkasında bulunduran, kurumsal kullanıma hazır bir Blockchain uygulamaları geliştiren IBM Blockchain platformunun, Covid-19 takibini yapan yeni sağlık uygulaması Excelsior Pass, New York şehrinde test edilecek.

New York Valisi Andrew Cuomo, Covid-19 aşılamasını ve test sonuçlarını takip etmek için IBM’in Blockchain tabanlı dijital sağlık uygulamasını test etmek üzere bir pilot program gerçekleştireceklerini duyurdu.

Salı günü yapılan duyuruya göre, IBM Blockchain tarafından geliştirilen Excelsior Pass adı verilen uygulama, New York’un Barclays Center ve Madison Square Garden bölgelerinde test edilecek.

Blockchain tabanlı uygulama, kullanıcıların akıllı telefonlarında depolanan şifreli bir dijital cüzdan aracılığıyla sağlık durumlarını gönüllü olarak paylaşmalarına olanak tanıyor. Excelsior Pass, aşı sertifikaları veyahut Covid-19 test sonuçları gibi sağlık kayıtlarının doğruluğunu da göstermeyi hedefliyor.

IBM Blockchain’in sağlıkla ilgili ilk uygulaması Excelsior Pass değil. IBM’in sağlık kolu IBM Watson Health, geçtiğimiz Ekim ayında aylarca süren karantina döneminden sonra yeniden açılmaya başlayan küresel organizasyonları ve şirketleri desteklemek için Blockchain tabanlı bir uygulama olan IBM Digital Health Pass’i başlatmıştı.

Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version