Muhabbit

New York Meclisinde, 2 Yıllık Kripto Para Madenciliği Yasa Tasarısı Kabul Edildi!

New York’tan kripto para madenciliğine engel geldi. Eyalet meclisi oylaması sonrası, 2 yıllık bir çevresel etki araştırma sürecine girilecek.

ABD Kripto Para Tasarısı Genel

ABD Kripto Para Tasarısı Genel

New York Eyalet Meclisi; eyaletteki kripto para madenciliği operasyonlarının 2 yıl süre ile durdurulması ve bu süre zarfında operasyonların karbon emisyonuna olan etkilerinin araştırılması için oylama yaptı. Uzun süren tartışmaların ardından oylama ile yasa tasarısı kabul edildi.

İlginizi çekebilir: New York Belediye Başkanı Eric Adams ve Miami Belediye Başkanı Francis Suarez Blok Zinciri Teknolojisi Hakkında Konuştular!

Demokratlardan Gelen Tasarı Kabul Edildi

Yasa tasarısı için yapılan oylamada 95 adet oy “evet” derken, 52 meclis üyesi ise tasarıyı onaylamadı. Oylama sonucunda onaylanan yasa tasarısına göre 2 yıllık bir bekleme süresi belirlendi. Özellikle karbon bazlı proof-of-work yöntemi ile çalışan kripto para madenciliği operasyonlarına bu süreçte izin verilmeyecek. Buna ek olarak mevcutta çalışan kripto para madenciliği şirketlerinin, kapasite artırım talepleri de olumlu karşılanmayacak.

İlginizi çekebilir: Proof-of-Work Nedir?

Yasa tasarısını meclise sunan demokrat meclis üyesi Anna Kelles; tasarının ana hedefinin New York İklim Koruma Hareketinin (CLCPA) belirlediği iklim verilerine uymak olduğunu söyledi. CLCPA, 2019 yılında eyalet için belirli iklimsel koşulları zorunlu kılmıştı.

Çevresel Etki Raporu Hazırlanacak

Yasa tasarısının bir diğer amacı ise; Çevre Koruma Departmanının (DEC) bir çalışma başlatmasını sağlamak ve bu çalışma ile tüm kripto para madenciliği aktivitelerinin çevreye olan etkisini tespit etmek. Çalışmanın 1 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Olası gecikmeler ile birlikte süreç 2 yıla uzayabileceğinden, yasa tasarısı 2 yıl olarak hazırlandı ve meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

İlginizi çekebilir: New Yorklu İşletmeler Kripto Para Madenciliğine Karşı!

Kapsamlı bir çalışma yapılmadan önce yasa tasarısı ile birlikte; eyalette kripto para madenciliği aktivitelerinin daha fazla büyümesi bir süreliğine durdurulmuş olacak. Yasa tasarısının bir önceki versiyonunda, 3 yıllık bir bekleme süresi öngörülmüş ancak meclis tarafından Haziran 2021 tarihinde reddedilmişti.

Salı günü (26.04.2022) gerçekleşen oylama 2 saatten fazla sürdü ve uzun tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Oylama sonucunda madencilik aktivitelerine engellemeler geliyor.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version