Muhabbit

New York Valisi Kathy Hochul, Bitcoin Madenciliğini Yasaklayan Tasarıyı Onaylayacak Mı?

Eğer yasa tasarısı imzalanırsa; New York, ABD’nin Bitcoin madenciliğini yasaklayan ilk eyaleti olacak.

ABD’nin New York eyaletindeki senatörler, karbon bazlı enerji kullanan kripto para madenciliği operasyonlarında 2 yıllık bir moratoryum oluşturacak bir yasa tasarısını oy çokluğuyla onayladı. Tasarı şimdi New York Valisi Kathy Hochul’a yönlendirildi. Valinin tasarıyı imzalaması ya da veto etmesi için sadece 10 günlük bir süresi var.

Eğer yasa tasarısı imzalanırsa; New York, ABD’nin Bitcoin madenciliğini yasaklayan ilk eyaleti olacak. Bitcoin madenciliğinde aylık yüzde 38’lik bir hash oranıyla ilk sırada olan ABD’de bu yasanın onaylanması global çapta bir domino etkisine yol açabilir.

İlginizi çekebilir: Proof of Work Nedir?

İlginizi çekebilir: Proof of Stake Nedir?

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), çok fazla enerji kullanan proof of work (PoW) ağ konsensüsünü kullanıyor. Ancak Ethereum, birkaç ay sonra daha az enerji kullanan proof of stake (PoS) konsensüs mekanizmasına geçiş sürecinde.

Kathy Hochul, Kripto Para Yanlısı mı Yoksa Kripto Para Karşıtı mı?

Kathy Hochul’un aslında kripto paralarla ilgili fazla bir açıklaması yok. 2022 Eyalet Durum raporunda, kripto para suçlarını durdurmak ve eyalet polisinin silah kaçakçılığında kripto para kullanımını önleyebilmesi için blockchain analiz yazılımı satın almayı planladığını söyledi. Geçtiğimiz hafta eyalet milletvekilleriyle yaptığı toplantıdan sonra ise gazetecilere kripto para madenciliğinin eyalette istihdam yaratabileceğini belirtti.

Kathy Hockul bir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Çevrenin korunmasını dengelememiz gerekiyor ama aynı zamanda çok fazla faaliyet görmeyen alanlardaki iş fırsatlarını da korumalıyız ve o alanlarda tüketilen enerjinin doğru bir şekilde yönetildiğinden emin olmalıyız. ”

Blockchain Derneği, Teknoloji Yanlısı New York’luları Yasaya Karşı Birleşmeye Çağırdı!

Blockchain Derneği’nin genel müdürü Kristin Smith, Twitter’da madencilik moratoryumuna karşı çıkmaları için teknoloji yanlısı New York’luları kamuoyu oluşturmaya çağırdı.

Tweet’e yanıt olarak; Digital Currency Group (DCG) CEO’su Barry Silbert, Eyalet Senatörü Tim Kennedy’ye Grayscale, Genesis ve CoinDesk’in ana şirketi DCG‘nin Rochester bölgesinde 150 iş fırsatı yarattığını ve Buffalo’da başka bir ofis açmayı planladığını hatırlattı ve Tim Kennedy’ye tasarıya karşı çıktığı için ayrıca teşekkür etti.

DCG’nin bir başka yan kuruluşu olan Foundry, Twitter’da Kathy Hockul’u tasarıyı veto etmeye çağıran bir açıklama yayınladı.

“New York Eyaleti genelinde yüzlerce sektör arasından bir endüstrinin net bir şekilde hedeflenmesini temsil ettiği için Vali Kathy Hochul’un bu yasayı imzalamayacağını içtenlikle umuyoruz. California ve Washington gibi eyaletler, büyümesini sınırlandırmaya yönelik sert adımlar atmadan önce teknolojiyi anlamaya çalışıyorlar.”

New York, Madencilerden Karbon Vergisi Alır mı?

New York çapında alınacak bir karbon vergisinin, kripto para madencilerini yenilenebilir enerji kullanmaya teşvik edeceğini düşünenler de var. Vergi Politikası Merkezinde kıdemli iletişim müdürü olan John Buhl, Twitter DM aracılığıyla Decrypt‘e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı.

“Madencilerden alınacak olan bir karbon vergisi, politika yapıcıların daha temiz enerjiyi teşvik etme hedeflerinde netlik sağlayabilir. Eğer çevreyi kirletmek istiyorsanız, bir prim ödemeniz gerekecek.”

Ancak John Buhl, bu yorumun kendisine ait olduğunu söyledi. Çünkü vergi konularında tarafsız bir düşünce kuruluşu olan Vergi Politikası Merkezi, karbon vergileri ya da bunların kripto para madenciliği endüstrisini nasıl etkileyebileceği konusunda resmi bir konuma sahip değil.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version