Dijital dünyadaki NFT’ler dünyamıza giriş yapmaya başladı. Solana merkezli NFT pazarı Neon, New York’ta ilk NFT otomatını kurdu.
Geçtiğimiz ay (Ocak 2022) Neon şirketi 3 milyon dolarlık fon topladı.
Şirket piyasaya çıkardığı ilk NFT otomatını 2021 yılının Aralık ayında Manhattan’ın 29 John sokağına kurmuştu. Ancak çalıştırılması 23 Şubat 2022 tarihinde yapıldı.
Otomat, artık günün 24 saati koleksiyonculara Solana NFT’lerini fiat para birimleriyle satış yapıyor.
NFT Otomatı Fikrinin Ortaya Çıkışı
NFT şirketi Neon’un kurucu ortağı ve pazarlama genel müdürü Jordan Birnholtz, bu fikrin 2021’in ortalarında aklına geldiğini söyledi. Birnholtz, stajyeri Drew Levine ile konuşurken akıllarına NFT otomatının geldiğini açıkladı.
NFT satışını olabildiğince kolaylaştırmak isteyen Birnholtz konu hakkında şunları söyledi:
Bana göre bir şey alınabilecek en kolay yöntem otomattır. Bu otomatı inşa etmemizdeki en önemli sebep dijital sanatçılara yardım etmenin ne kadar kolay olduğunu göstermektir. Ayrıca NFT sahibi olmanın ne kadar basit bir işlem olduğunu göstermek istedik.
Neon’un NFT otomatından NFT satın almak
Neon şirketinin NFT otomatından NFT satın alabilmek için yapmanız gerekenler çok basit:
Öncelikle ödeme yapabilmeniz için Visa veya Mastercard kredi kartı, telefon uygulamalarından Samsung Pay ve Apple Pay aracılığıyla yapmanız gerekiyor.
Sonrasında akıllı telefonun kamerasıyla satın alınan eşyanın üzerindeki QR kodu tarayarak NFT’yi teslim alabilirsiniz.
Neon’un fiat para birimiyle satışa başlamasının önemli bir sebebi var. Dijital sanata ve koleksiyon parçalarına mümkün olan en kalabalık seyirci kitlesini çekmek.
Birnholtz Web3’te NFT satın almanın çok zor olduğuna dikkat çekiyor. Kullanıcıların öncelikle ellerindeki parayı kripto para borsalarına oradan da dijital cüzdanlara aktarması gerekiyor.
Sonrasında da cüzdanları online NFT pazarlarına bağlamaları gerekiyor. Bu aradaki her işlemde işlem ücreti ödenmesi de ayrıca bir sorun olduğuna dikkat çekiyor.
Yapılan son araştırmalara göre Amerikalı vatandaşların %16’sının kripto parası bulunuyor. Ancak vatandaşların %80’i kredi kartına sahip gözüküyor. Bu da kripto para ve NFT’lerin hâlâ küresel olarak benimsenmediğini gösteriyor.
Neon otomatlarının amacı kripto paralara sahip olmayan %84’lük kısmın NFT sahibi olmasını sağlamaktır.
Birnholtz ayrıca otomatların yıl sonuna doğru kripto paraları kabul edeceğini ve bunun çalışmasının yapıldığını söylüyor.
NFT otomatları diğer otomatlardan biraz farklı. Buradaki fark hangi NFT alacağınızı seçememeniz.
Kullanıcılar istedikleri NFT koleksiyonunu seçebiliyor ancak koleksiyondan hangi parçanın çıkacağını bilemiyor. NFT’ler satın alındıktan sonra kutuların açılmasından sonra belirleniyor.
Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.