Muhabbit

NFL Yıldızının Maaşını Bitcoin İle Alması Ona Pahalıya Mal Oldu!

Ünlü sporcu Bitcoin fiyatının düşmesi nedeniyle büyük zarara uğradı.

Odell Beckham Jr. bitcoin

Odell Beckham Jr. bitcoin

Ünlü NFL sporcusu Odell Beckham Jr.’ın (OBJ) yakın zaman önce 750.000 dolarlık maaşını Bitcoin olarak alma kararı, ünlü sporcuyu zor duruma soktu. Çünkü, anlaşmayı imzaladıktan sonra meydana gelen piyasa çöküşü nedeniyle ünlü sporcu oldukça zarar etti. Yapılan açıklamada OBJ’nin maaşını resmi para birimi olarak almaması nedeniyle %61 daha az kazandığı tahmin belirtiliyor.

Burada sporcunun karşısına çıkan başka bir sorun da vergilendirme ile ilgili oldu. Çünkü, kripto para yatırımcıları, vergi beyannamelerini verdiklerinde değeri değil, alındığı zaman değerinde olan miktar üzerinden vergi ödemek zorundalar. Bu durumda OBJ’in vergisini, eline geçmeyen bir miktar üzerinden yapacağı anlamına geliyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl OBJ, Los Angeles Rams ile 750.000$ değerinde bir yıllık anlaşma imzaladı. Ardından CashApp ile ortak bir atılan Twitter gönderisinde OBJ, 750.000 dolarlık yıllık maaşının tamamını Bitcoin olarak alacağını duyurdu.

Bitcoin Yüzde 50’ye Yakın Düştü

O dönemde Bitcoin 69.000 dolar civarında yer alıyordu. Aynı zamanda tüm zamanların en yüksek seviyelerini de geçmişti. Ancak aradan geçen zaman içinde Bitcoin, yaklaşık %50’ye yakın değer kaybederek 32.000 $ seviyelerine kadar düştü.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan The Action Network’ün spor iş analisti Darren Rovell, OBJ’nin maaşının tamamını Bitcoin olarak alma kararının pek parlak fikir olmadığını belirtti. Rovell, OBJ’nin tüm maaşının şu anda 413.000 $’a denk geldiğini söyledi.

Bir başka açıklama ise ünlü Influencer Anthony’nin kardeşi ve Bitcoin meraklısı Joe Pompilano tarafından geldi. Pompilano, Rovell’in görüşüne ek yaparak, sporcuya yıllık değil haftalık ödeme yapılması da dahil olmak üzere bazı büyük tutarsızlıklar olduğunu belirtti. Yani vergi konusunda bazı değişiklikler olabileceğini dile getirdi.

Ancak Rovell, haftalık ödemelerin vergi muamelesiyle alakasız olduğunu söyledi.

“Toplam ödeme tamamlandı. Parayı ne zaman aldığı önemli değil.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version