Muhabbit

NFT Aramaları, Kripto Para Aramalarını Geçti!

Google Trends’e göre küresel ölçekteki aramalarda, NFT terimi “crypto/kripto, kriptopara” terimini geride bıraktı!

nft kriptopara arama

nft kriptopara arama

Google Trends’e göre küresel ölçekteki aramalarda, NFT terimi “kripto, kriptopara” terimini geride bıraktı!

Son 5 yıldır dünya genelinde yapılan NFT ve “Crypto” aramaları karşılaştırıldığında NFT kavramının ilk kez “crypto”yu geçtiği gözlendi.

Google Trends, NFT ve Crypto aramaları karşılaştırması

NFT kavramının aramalarda öne geçmesinin, merkeziyetsiz NFT pazar yeri Opensea’nin 10 milyar doları aşan işlem hacmiyle bir alakası olduğu düşünülmekte.

Popüler NFT pazar yeri Opensea’nin işlem hacminde yaşanan artışın; NFT’lerin Nike, Adidas gibi dünya çapındaki dev isimlerin ilgisini çekmesinden dolayı olduğu düşünülmekte. Geçtiğimiz günlerde birçok dünya devi marka NFT çıkartma, metaverse’e giriş yapma gibi planlarını kamuoyuna duyurmuştu.

NFT Rüzgârı Esmeye Devam Ediyor!

Dünya devi markaların yanı sıra sanat dünyasının ünlü isimleri de birbiri ardına NFT çıkarma rüzgârına kapılmıştı. Bunlardan biri de Refik Anadol olmaktaydı. Geçtiğimiz günlerde Anadol’un Machine Hallucinations Nature Dreams:AI Data Sculpture adlı NFT koleksiyonu 300 ETH’ye satılmıştı.

Sanat camiasının bir kolundan değil birçok kolundan NFT çılgınlığına katılım devam etmekte. Geçtiğimiz günlerde rekor kıran “Blinding Lights” şarkısıyla tanınan The Weeknd de, 7 NFT’den oluşan koleksiyonunu NFT pazar yeri OpenSea üzerinde satışa çıkartmıştı.

Animasyon TV dizisi South Park’ın senaristleri de NFT rüzgârına kapılanlardan. Serinin 16 Aralık 2021 Perşembe günü yayınlanan bölümünde, NFT’ler ve kripto para birimleri hakkında birkaç replik vardı.

Bununla birlikte Cointelegraph’ın araştırma kolu Cointelegraph Research, NFT satışlarının 2021 yılının sonuna kadar 17,7 milyar doları bulabileceğini öngörüyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version