Muhabbit

NFT Destekli Oyun “NBA TopShot” Sahaya Çıkıyor!!

NBA Top Shot, beta sürümü ile kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Blockchain tabanlı oyun geliştiricisi Dapper Labs tarafından Flow blok zincirinde inşa edilen  Non- Fungible Token (NFT) destekli oyun olan NBA TopShot, halka açık beta sürümü ile piyasaya çıkıyor.

Şu anda beta sürümünde olan ve Ulusal Basketbol Birliği ile ortaklaşa geliştirilen Top Shot, şimdilik sadece Samsung’un Galaxy uygulama mağazasında ABD merkezli Samsung kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Uygulamanın henüz Android uygulama mağazalarında kullanımda olmadığı ancak yakın zamanda ekleneceği bildirildi.

Amaca yönelik oluşturulan ve Flow blok zincirinde basılan değiştirilebilir olmayan tokenler (NFT’ler) kullanılarak oluşturulan Top Shot, kullanıcıların gerçek sahada yapılan hareketlerini yani oyun içi anlarını toplamasına, sergilemesine ve takas etmesine olanak tanımaktadır.

NFT’ler, tasarımcının oluşturduğu öğe hakkındaki tanımlayıcı bilgileri (güzel sanatlar, özçekimler veya bir basketbol klibi)  akıllı sözleşmesine yerleştirmesine ve aynı zamanda blok zincirinde karşılık gelen bir sahiplik defteri tutmasına olanak tanıyan benzersiz dijital tokenlerdir. Gömülü kimlik bilgileri, bu tür öğelerin kopyalanmasına karşı koruma sağlar ve sahiplik kaydı, kullanıcıların kimin neye sahip olduğunu ve işlemleri gerçekleştirdiğini doğrulayabilmesini sağlar. 

Platform, yalnızca davetiye içeren bir beta sürümü ile Mayıs ayında ortaya çıkmıştı. O zamandan beri 17.000 kullanıcıya ulaşan ve 43.000 paket NFT sattığı kaydedilen uygulamanın 2 milyon $’ın üzerinde gelir elde ettiği bildirildi.

Platformun NFT pazarında işlem gören ve şimdiye kadar satılan en pahalı NFT’sinin 5.200 $ değerindeki “Lebron James Cosmic Dunk” olduğu bildirildi.

Kaynak:nbatopshot

Uygulama ile ilgili olarak profesyonel NBA oyuncusu ve Dapper Labs yatırımcısı Aaron Gordon şu açıklamada bulundu:

“Flow gibi ölçeklenebilir bir blok zincirindeki NBA Top Shot ile taraftarlar sahadaki aksiyonun bir parçasına ilk kez sahip olabilecekler.”

Geliştirmeler Devam Ediyor

Top Shot’ın mevcut arayüzü, koleksiyon kartlarını dijital kliplerle birleştirmek için NFT’leri kullanırken, Dapper Labs ayrıca Top Shot içinde “Hardcourt” adı verilen daha sürükleyici bir deneyim geliştireceğini iddia ettiği bir arayüz geliştirildiğini belirtti. Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou, bu sürükleyici arayüzü platformuna ekleyerek, NFT özellikli oyun dünyasından büyük ölçüde uzak duran daha fazla ana akım kullanıcıyı çekmeyi umduğunu açıkladı. 

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla NFT Haberleri İçin: NFT Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version