Muhabbit

NFT Dünyasına Adım Atan Kadın Sanatçılar

Son zamanların popüler konusu NFT furyasına, öncü olan kadın sanatçılar.

İnsanlığın dönüm noktalarından birini düşünecek olursak, muhakkak onlardan biri sanayi devrimidir. Sanayi devrimiyle başlayan yeni iş gücü ihtiyacı, kadınlarımıza iş hayatının kapılarını aralamış oldu. Geçmişten günümüze ise kadınlarımız her sektörde “üreten” olmaya devam ediyor.

Tarihe ve insanlığın gelişimine yön veren kadınlarımız; tıptan, astronomiye, sosyolojiden kimyaya birçok konuda başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

Biz de bugün sizler için gelişen teknolojinin bir parçası olan NFT ve metaverse konusunda öncü olmuş kadın sanatçıları paylaşacağız.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Son zamanların popüler konusu NFT furyasına öncü olan kadın sanatçılar;

Saba Tümer

Saba Tümer

Güzel kahkahalarıyla bilinen namıdiğer “bayan kahkaha” ülkemizde NFT kavramının tam popülerleşmediği dönemlerde gülüşünü NFT yoluyla satışa çıkardığını açıklayarak kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Ünlü sunucu Saba Tümer’in kahkaha NFT’si ise tam 90 bin TL’den alıcı bulmuştu. Tümer ise elde ettiği geliri, sosyal sorumluluk projelerinde kullanacağını açıklamıştı.

Bensu Soral

Bensu Soral

Ünlü oyuncularımızdan Bensu Soral da NFT dünyasına adım atan ünlü isimlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ünlü oyuncu ‘RIP Black Mamba’ adlı eserini NFT’ye dönüştürüp ‘OpenSea’ adlı pazar yerinde satışa sunmuştu. Kobe Bryant’ın kara kalem yöntemiyle resmedilen eser ise 2,5 ETH’den alıcı bulmuştu.

Nurgül Yeşilçay

Nurgül Yeşilçay

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay, geçtiğimiz 2021 yılının Ağustos ayında NFT sektörüne adım atacağını duyurmuştu. Açıklamasından kısa bir süre sonra Nurgül Yeşilçay’ın Poz dizisi, NFT olarak OpenSea üzerinden satışa sunuldu.

Suzan ve Harun isimli evli bir çiftin hayatının konu edildiği dizinin, yönetmenliğini ve senaristliğini Nurgül Yeşilçay yaparken, yapımcılığını ise Necati Kocabay üstlendi. Yeşilçay ve Poz ekibi yaptıkları açıklamalarda, NFT’nin yanı sıra metaverse için de gelecek planlarının olduğunun altını çizdi.

Yeşilçay, özellikle kadına yönelik projeleri ile de adından sıkça söz ettiriyor.

İlginizi çekebilir: Nurgül Yeşilçay Röportajı

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres

Amerika’nın talk show sunucusu Ellen DeGeneres de NFT sektörüne ismini yazdırmış ünlü kadınlardan biridir. 

ABD’de milyonları ekran başına toplayan Ellen DeGeneres, 3 eserlik NFT koleksiyonunu kendi sitesi üzerinden satışa çıkarmıştı. Yardım amaçlı oluşturduğu NFT’lerin satışından toplanan binlerce doları ise ihtiyaç sahiplerine yemek yardımında bulunan bir kuruma bağışlayacağını açıklamıştı.

Paris Hilton

Paris Hilton

Hilton otellerinin varisi olarak hayatımıza giren Paris Hilton, yıllar içerisinde modellik, şarkıcılık ve influencerlık gibi birçok sektörde popüler bir isim haline gelmeyi başardı.

2000’li yılların başında sanatçı kimliğinin yanında influencer olarakta ön plana çıkan sanatçı, Tasarımcı Blake Kathryn ile ortaklaşa “Metaverse’imde Sinek Kuşu”, “Aşkın Efsanesi” ve “İkonik Kripto Kraliçesi” isimli 3 NFT koleksiyonu oluşturdu.

Ünlü isim Paris Hilton ise tüm koleksiyonu bir milyon doların üzerinde bir fiyattan satmayı başardı.

NFT’lere olan ilgisine ithafen kripto para camiasındaki insanların “Crypto Hilton” yakıştırmalarının yapıldığı Paris Hilton’ın, geçtiğimiz yılbaşında Maldivler’deki balayı sırasında, metaverse üzerinden yılbaşı partisi düzenlediğini de hatırlatalım.

Katy Perry

Katy Perry

Amerikalı popüler şarkıcı Katy Perry, 2021 yılının Haziran ayında Theta Labs ile iş birliği gerçekleştirdi. NFT haline getirdiği fotoğrafları satışa çıkaracağını açıklayan popüler sanatçı ayrıca Theta Labs’den hisse alarak kripto para platformu olarak bilinen Audius’a da yatırım yaptı.

NFT dünyasında, ülkemizde ve dünyada en çok dikkat çeken isimleri sizinle paylaştık. Özellikle, bu sektörde birçok kadın var olmaya çalışıyor. Burada paylaşmadığımız diğer tüm kadın sanatçılarımıza başarılar diliyoruz!

Sizler için hazırladığımız özel içerikleri okumak için lütfen tıklayınız: Muhabbit Özel

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version