Muhabbit

NFT Fenomeni Phishing Saldırısında Hedef Oldu!

Siber saldırganların bu seferki hedefi NFT fenomeni oldu.

Kripto paralar ve NFT sektörü gelişmeye başladıkça bu alanlardaki kimlik avı saldırıları da son günlerde epeyce artış gösterdi. Bu seferki hedef ise NFT fenomeni olarak bilinen Zeneca’nın sosyal medya hesapları oldu.

Siber saldırganların son günlerde sıklıkla kullandığı Phishing yöntemi, genel olarak bir kişinin parolasını, banka hesabını veya kredi kartı bilgilerini öğrenmek amacıyla kullanılır. Saldırgan tarafından özel olarak hazırlanan phishing e-postası resmi bir kurumdan geliyormuş gibi ya da gerçek bir e-postaymış gibi gösterilerek linke tıklanması beklenir. Sonrasında ise kullanıcılar sahte sitelere yönlendirilerek, kullanıcıların parolalarını ele geçirmiş olurlar. Son zamanların popüler saldırı yöntemlerinden biri hale gelen Phishing saldırısının bu seferki hedefi ise Twitter’da 296 bin takipçisi olan NFT fenomeni oldu.

Zenaca’nın Twitter ve Telegram Hesabı Çalındı!

Siber saldırganlar, ilk olarak NFT fenomeni Zenaca’nın Twitter ve Telegram hesaplarını ele geçirerek, phishing yöntemi ile saldırı başlattılar. Siber saldırganlar sahte airdrop bağlantısı paylaşarak kısa sürede birçok kullanıcıyı tuzağa düşürmeyi başardı. Saldırı sonrası birçok yatırımcının mağdur olduğu ise kamuoyuna yansıdı. Hesabını kurtaran NFT fenomeni Zeneca ise yaşanan bu saldırıdan dolayı NFT topluluğundan özür dilediğini ve zarara uğrayan yatırımcıların kendisiyle iletişime geçebileceğini dile getirdi. Söz konusu saldırının ne kadar bir kayba sebebiyet verdiği ise bilinmiyor.

Yuga Labs’in Dikkat Çeken Uyarısı Akıllarda Soru İşareti Bıraktı!

YugaLabs

Saldırı sonrası ise gözler Yuga Labs’e çevrildi. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz gün Yuga Labs resmi Twitter hesabından NFT topluluklarını hedef alan bir saldırının yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu. Söz konusu uyarıda ise şu ifadeler yer almıştı:

“Güvenlik ekibimiz, NFT topluluğunu hedef alan saldırgan bir grubu izliyor. Yakın zamanda güvenliği ihlal edilmiş sosyal medya hesapları aracılığıyla birden fazla topluluğu hedef alan koordineli bir saldırı başlatabileceklerine düşünüyoruz. Lütfen dikkatli olun ve güvende kalın.”

Yuga Labs

Bu saldırının Yuga Labs’in uyarısından hemen sonra gerçekleşmesi ise sosyal medya üzerinde büyük tepki oluşturdu. Söz konusu uyarıyla ilişkili olarak Zenaca saldırısı mağdurlarının Yuga Labs cephesinden açıklama beklediği iddia ediliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version