Muhabbit

NFT İşlem Hacimleri Dikkat Çekiyor! Düşüş Sürecek Mi?

NFT işlem hacimleri son dönemlerde oldukça değişkenlik gösteriyor.

NFT sektöründeki aylık pazar hacim düşüşleri, son sürat devam ediyor.

Ancak perakende satışların düşmesine rağmen, 2. çeyrek yatırımlarına ilişkin raporlardan, blockchain oyunlarının ve NFT projelerinin gerilemeden diğer kripto para projeleri kadar derinden etkilenmediğine dair işaretler bulunuyor. 

Yatırımcılar arasında oyun ve NFT projelerine olan ilgi, piyasadaki düşüşe rağmen gevşemiyor. Blockchain oyunları, 2022’nin ikinci çeyreğinde aralarında Coinbase Ventures, a16z ve Dragonfly Capital’in de bulunduğu en aktif 10 kripto para risk sermayesinin yatırımlarının %47’sini oluşturdu.

Elde edilen verilere göre 694 adet blockchain ile ilgili yatırım anlaşmasından 258’i NFT’ler ve blok zinciri oyunlarıyla ilgili ve toplamda 2,6 milyar dolarlık bir değeri temsil ediyor.

Araştırmacısı Edvinas Rupkus, bu konu ile ilgili olarak şunları söylüyor:

“Ortalama olarak, NFT/oyun sektörü, orantılı olarak en aktif anlaşmaların neredeyse yarısına tekabül ediyor ve en azından, blockchain oyun sektörüne olan ilgi azalmıyor.”

DappRadar’ın Temmuz ayı raporuna göre blockchain oyun sektörü, 2. çeyrekte 1,1 milyon benzersiz aktif cüzdanı yani sektörün %52’sini oluşturdu.

Ethereum ağı üzerindeki aylık NFT pazar hacmi, geçen ayki 884,68 milyon dolarlık hacme kıyasla bu ay %26 düşüşle toplam 678 milyon dolara geriledi.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Ancak NFTfi, geçen ay ETH hacminde neredeyse rekor seviyeye ulaşarak trendi alt üst ediyor. NFTfi, popüler koleksiyonlardan NFT’leri teminat altına alarak DAI’nin yanında kredi sunuyor ve son NFT işlem hacimlerinin çöküşünden şu ana kadar zarar görmüş gibi görünmüyor.

Layer 1’lar, oyun merkezi olmak için rekabet ediyor. BNB zinciri uzun bir atışla lider durumda bulunuyor. Ethereum‘un işlem ücreti sorunları, NFT ve oyun projesine özel çözümler sunan giderek daha fazla Layer-1 zincirinin çoğalmasına neden oluyor. 

Splinterlands Lider Durumda

DappRadar raporuna göre Splinterlands, günlük ortalama 283 bin benzersiz aktif cüzdan ile ikinci çeyreğin en iyi oyun uygulaması oldu. Onu Alien Worlds (188k), Farmers World (124k), Upland (45k), Axie Infinity (33k), Second Live (30k), Gameta (19k), MOBOX: NFT Gamer (19k), Mining Network (16k) takip ediyor.

Bir zamanların en iyi blockchain oyunu olarak lanse edilen Axie Infinity, Axie Origin’in piyasaya sürülmesi ve oyunun tamamen yenilenmesiyle, bu yılın başlarında Ronin hack’i ve Smooth Love Potion tokenının değerindeki ciddi düşüşün ardından sekteye uğramış görünüyor.

Peki siz 2022 yılı içerisinde NFT işlemi gerçekleştirdiniz mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version