Muhabbit

NFT Pazar Yeri Blur, Elde Ettiği Hacim İle OpenSea’nin Tahtına Göz Dikiyor!

DappRadar’dan alınan verilere göre, Blur üzerinde, son yedi gün içinde 460 milyon dolar değerinde Ethereum NFT ticareti gerçekleşti.

2021 yılında kripto para ekosisteminin yaşadığı çöküşten oldukça fazla etkilenen NFT sektörü yeni yıl ile birlikte tekrardan hareketlenmeye başladı. Sektörün toparlanmasıyla birlikte de NFT pazar yerleri de yeniden popüler olmaya başladı. Özellikle Ethereum tabanlı NFT’ler, yarattığı hacim ile bu süre boyunca dikkatleri üzerine çekti.

NFT hacimlerinin artmasında başka bir neden olarak ise piyasaya yeni giren NFT pazar yerlerinin yakalamış olduğu popülerlik gösteriliyor. Kısa süre önce faaliyete başlayan ve işlemlere başlar başlamaz, sektör lideri OpenSea’ye rakip olan Blur, hacim sıralamasında son haftalarda liderliği ele geçirmiş durumda.

DappRadar’dan alınan verilere göre Blur, son yedi gün içinde, Ethereum NFT ticaretinde, 460 milyon dolarlık bir hacim yarattı. Bu miktar, platformun bir önceki dönemine göre %361’lik bir artışa denk geliyor. Aynı dönem içinde sektör lideri OpenSea ise işlem hacminde 107 milyon dolara ulaştı. Üçüncü sıradaki pazar yeri olan X2Y2 ise sadece 11 milyon dolarlık bir hacim yaratmış durumda.

Blur tarafında yaşanan bu işlem sayısı ve hacim artışı, Blur’un yerel tokenının airdrop olarak dağıtılması ve kullanıcıların daha fazla ödül almak için platforma yönelmesiyle oluştu.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Platformun airdrop olarak dağıtmış olduğu “BLUR” tokenı da piyasaya çıkışı ile birlikte önemli bir ivme yakaladı ve yaklaşık 400 milyon $’lık bir piyasa değerine ulaştı. İşte kullanıcılara dağıtılan Blur tokenı, yatırımcılar tarafından yeniden NFT satın almak için platformda kullanıldığı için platformun NFT hacmi önemli ölçüde artış yaşadı.

Her ne kadar Blur’un büyümesindeki nedenlerin başında teşvik için dağıtılan token ödülleri olsa da platformun, NFT’ler için toplu ticarete olanak tanıyan teklif havuzlarının bulunması Blur’un popülerliğini artırdı.

OpenSea, Blur’a Kaybettiği Kullanıcılarını Geri Kazanmak İçin Yeni Uygulamaya Geçti!

Ticaret hacmi açısından uzun süredir pazar lideri olan OpenSea, Blur’un kullanım çılgınlığı tarafından gölgede bırakıldı. Bu gelişmelerin ardından da OpenSea, kendi pazar yeri ücretini geçici olarak %0’a düşürdüğünü ve bazı içerik oluşturucu telif hakkı uygulama korumalarını azaltacağını duyurdu.

Bu durum, OpenSea’nin Blur ile rekabet gücünü korumak için attığı adım olarak değerlendirildi. Yani OpenSea, liderliği bırakmamak ve kullanıcıları platformu kullanmaya teşvik etmek için kendi birincil gelir kaynağını sağlayan ücretlerden vazgeçmiş oldu.

Blur, her ne kadar hacim açısından OpenSea’yi geride bıraksa da benzersiz cüzdan sayısı bakımından henüz OpenSea’yi geçemedi. Elde edilen verilere göre geçtiğimiz hafta yaklaşık 106.000 kullanıcıya sahip olan OpenSea, 66.000 cüzdan adresine sahip olan Blur’un oldukça önünde yer alıyor.

Bunların yanında Blur tarafının geçtiğimiz haftaki artan ticaret hacminin, NFT pazarının büyüdüğünü ve çok sayıda yeni koleksiyoncuyu bünyesine kattığını göstermediğini dile getiren bir kesim de bulunuyor. Onlara göre Blur’un yaşadığı bu hacim miktarı çoğunlukla kendi aralarında ticaret yapan balinalar tarafından yaratılıyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla NFT Haberleri İçin: NFT Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version