Muhabbit

NFT Pazar Yeri OpenSea, Veri İhlali Bildirdi!

Popüler NFT pazar yeri olan OpenSea veri ihlali bildirdi.

Popüler NFT pazar yeri olan OpenSea’de veri ihlali gerçekleşti. OpenSea, e-posta haber bültenlerini ve kampanyaları yönetmek için kullanılan bir platform olan Customer.io’da çalışan bir personelin müşterilerinin e-postalarını sızdırdığını, bu sebeple kullanıcıların e-postalarına gelen kimlik avı saldırılarına dikkat etmeleri gerektiği noktasında uyarılarda bulundu.

OpenSea yaşanan bu ihlali, 30 Haziran 2022 Perşembe günü kendi Twitter sayfası üzerinde şu şekilde açıkladı:

“E-posta Customer.io’nun bir personelinin izinsiz ve yetkisiz olarak e-posta adreslerini indirmesi ve paylaşmasıyla, çalışanların erişimini kötüye kullandı. Böylelikle kullanıcılar veya haber bülteni aboneleri tarafından OpenSea’ye sağlanan e-posta adresleri etkilenmiş oldu.”

OpenSea

OpenSea, Kullanıcıları Korumak İçin Tasarladığı Yeni Güvenlik Özelliğini Duyurmuştu!

OpenSea

Günümüzde veri ihlali olayları artmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda OpenSea platformu da kullanıcıları korumak için tasarladığı yeni bir güvenlik özelliğini duyurmuştu.

OpenSea CEO’su Devin Finzer ise bu özellik hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Günümüzde istenmeyen bir e-posta almak gibi, tanımadığınız kişilerden NFT transferleri almak da oldukça mümkün. Son zamanlarda dolandırıcıların bu faaliyetleri yüzünden çok sayıda kişi, zararlı sitelerin bağlantılarını tıklamaya maruz kalıyor. Fakat bu yeni güvenlik sürümümüz, bu yeni dolandırıcılığın önlenmesine katkı sağlayacaktır.”

Devin Finzer

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version