Muhabbit

NFT Platformu SuperRare, Ekim Ayında Satış Rekoru Kırdı!

Platform, ekim ayında 33,6 milyon dolarlık yeni bir aylık rekor kırdı.

SuperRare muhabbit

SuperRare muhabbit

Dune Analytics üzerinden alınan verilere göre, değiştilemeyen token (NFT) pazarı SuperRare, ekim ayı içerisinde şimdiye kadar satış hacmi bakımından rekor kırdı. Elde edilen veriler, platformun yazım itibarıyla 33,6 milyon dolarlık yeni bir aylık rekor kırdığını gösteriyor. 

SuperRare

Bilindiği üzere SuperRare; koleksiyonerlerin memler, videolar veya sanat eserleri gibi dijital öğeler için bir blok zinciri mülkiyet belgesi satın alabilecekleri tek baskılı bir Ethereum NFT pazarıdır.

İlginizi çekebilir: SuperRare Nedir?

Aylık satış rekoru, daha önce mart ayında 29,5 milyon ABD doları olarak gerçekleşen ve 929 aktif koleksiyoncunun 3.179 sanat eseri satın alması ile ortaya çıkmıştı. Platform üzerinde yer alan eserlerin ortalama fiyatları 3.0 ile 5.5 Ethereum arasında yani yaklaşık olarak 12.600-23.000 dolar arasında değişiyor.

Bu ay daha yüksek bir toplam satış hacmine ulaşmasına rağmen, SuperRare, mart ayına kıyasla bu ay piyasadan satın alan aktif koleksiyoncuların yarısı kadar işlem gerçekleştirmiş durumda. Bu ay, 372 aktif koleksiyoncu, değeri 9,5 ile 12.2 ETH arasında yani yaklaşık 40.000-51.000 dolar arasında değişen 726 öğe satın aldı.

Kısacası, daha az koleksiyoncu SuperRare’den daha az parça satın alıyor. Ancak, satın alınan bu koleksiyonalar önceki dönemlere ait daha fazla ücret karşılığında satın alınmış durumda.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Buna örnek olarak, 100 milyon dolarlık NFT tahsilat fonu olan Starry Night Capital, SuperRare’in ekim ayındaki toplam işlem hacminin neredeyse yarısını tek başına oluşturdu. 

Hafta sonu boyunca, SuperRare’deki sanatçı Xcopy’den 469 ETH ( yaklaşık 1,9 milyon dolar) karşılığında “Dankrupt” eserini satın aldı. Bunun yanında ünlü sanatçı Snoop Dogg, eylül ayı sonlarında rekor kıran 1300 ETH (3,9 milyon dolar) karşılığında bir Xcopy parçası satın aldı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version