Muhabbit

NFT Rüzgarına Dahil Olan Fortune, NFT Satışından 1,3 Milyon Dolar Kazandı!

Fortune, elde edilen bu gelirin yarısını kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlayacaklarını söyledi.

NFT

NFT

Ünlü iş dergisi Fortune, değiştirilemeyen token (NFT) satışından toplamda 1,3 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini duyurdu. 

Bilindiği üzere değiştirilemez tokenler (NFT) blok zincirinde bulunan ses ve görüntü gibi farklı unsurları temsil edebilen dijital varlıklardır. Son zamanlarda popülerliği gittikçe artan NFT sektörü farklı alanlardan iş kollarının da sektörün içine dahil olmasına neden oldu. 

NFT hakkında daha detaylı bilgi için; NFT Nedir? başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bu kapsamda da dergi, dijital sanatçı pplpleasr tarafından tasarlanan bir kripto para temalı sayısının kapağını NFT olarak bastı. İki bölümden oluşan bu koleksiyon, her biri 1 ETH olan 256 adet ile sınırlı sayıda NFT ve OpeanSea pazarında açık artırmaya çıkarılan üç özel sürüm NFT’den oluşuyor.

Fortune tarafından sınırlı sayıda üretilen ve bazıları OpenSea’de satışa çıkan bu NFT’ler birkaç dakika gibi çok kısa bir süre içinde tükendi. Ancak, şirket tarafından yapılan açıklamada özel sürüm NFT’lerin açık artırmaya çıkarılma sürecinde web trafiğindeki yoğunluk nedeniyle OpenSea web sitesinde aksaklıklar meydana geldi ve birçok kişi teklif veremedi. Bu durumda topluluk tarafından tepki ile karşılandı.

NFT’ler Kısa Sürede Tükendi

Diğer birçok teknik aksaklıklara rağmen, oldukça rağbet gören NFT koleksiyonu şirkete toplamda 429 ETH getirmeyi başardı. Bu da o anki fiyat ile yaklaşık olarak 1,3 milyon dolardan fazla ediyordu.

Yapılan açıklamada, Fortune ve pplpleasr, elde edilen bu gelirin yarısını kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlayacaklarını ve kalan miktarı kendi aralarında paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca Fortune, satıştan elde edilen gelirlerini şimdilik ETH’de tutmayı planladığını da dile getirdi. 

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version