Muhabbit

NFT Satışında Akıl Almaz Hata!

‘Bored Ape Yacht Club’ NFT’lerinden birine sahip olan kişi 300 bin dolarlık NFT’yi bir anlık dikkatsizlik sonucu 3 bin dolara satmış oldu!

Merkeziyetli sistemler olarak da tanımladığımız geleneksel finansta yapılan hataları düzeltmek ya da iptal etmek mümkün fakat NFT’ler ve kripto para dünyasında işler bu şekilde yürümüyor.

Kripto varlık piyasasına hakim herhangi birine dünyanın en prestijli NFT koleksiyonlarından biri hangisidir diye sorulsa emin olun ‘The Bored Ape Yacht Club’ adını birçok kişiden duyabiliriz. Peki neden “prestijli” ve “NFT” kelimelerini bir arada kullanıyoruz derseniz, üyeleri arasında Jimmy Fallon, Steph Curry ve Post Malone gibi tanınmış kişiler var. Şu anda bu koleksiyondan bir NFT’ye sahip olmak istediğinizi varsayalım, bu seriden bir parçanın en düşük fiyatı 52 ETH ya da günümüzdeki itibari para değeri ile 210.000 dolar diyebiliriz.

İlginizi Çekebilir: Bored Ape Yacht Club Nedir?

Bu koleksiyonun ne kadar kıymetli olduğunu anladıysak, 11.12.2021 Cumartesi günü 300.000 dolar değerindeki Bored Ape NFT’sinin bir anlık dikkatsizlikle yaklaşık 3000 dolara satılmasının sahibine ne kadar acı verdiğini de anlayabiliriz!

8,5 ETH İşlem Ücreti ve Arkasından Hızlı Bir Satış!

NFT’yi satın alan kişi elbette bu fırsatı kaçırmadı ve hiç vakit kaybetmeden işlemi hızlandırdı. İşlemi hızlandırmak için 8,5 ETH yani yaklaşık 34.000 doları seve seve gözden çıkardı ve bu yolla hiç kimsenin kendi önüne geçmesine izin vermedi. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra aynı Bored Ape NFT’si markette hemen 248.000 dolara listelendi.

Piyasada bu durumlardan faydalanmak için anlık hataları kovalayan botların olduğu biliniyor. Bu işlem büyük ihtimalle sahibi adına belirli bir fiyatın altında listelenen NFT’leri yakalamak için kodlanmış bir bot tarafından yapılmış olabilir.

Hatayı Gördüm Ama İptal Edemeden Gitti

NFT sahibine ”Nasıl oldu?” diye sorulduğunda:

Sanırım bir konsantrasyon kaybı yaşadım, her gün birçok ürün listeliyorum ve tam olarak dikkat etmiyordum. Bu hatayı anında farkettim bir bot 8 ETH (34.000$) gas fee’si olan bir işlem gönderdi ve iptal edemeden satış hızla gerçekleşti. 250 bin dolarım bu şekilde gitti.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version