Muhabbit

NFT Satışları, Ünlü Müzayede Evini İhya Etti!

Popüler müzayede evi, yayımladığı bir raporda NFT’lerin çılgın yükselişini öven açıklamalara yer verdi.

Metaverse-NFT-Muhabbit

Metaverse-NFT-Muhabbit

Kripto para piyasasında son dönemlerde elde ettiği popülerlik ile gündemden düşmeyen NFT’ler, yeni bir gelir kapısı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Oldukça yüksek fiyatlardan satılan NFT’ler yatırımcıların ciddi miktarlarda gelir elde etmesini sağlıyor.

Piyasadaki bu mevcut popülerliği gören şirketler, sanatçılar ve tanınmış isimler de NFT alanına ilgi duymaya başladı. Genellikle çevrim içi olarak yapılan satışlar, kişilerin karşılıklı olarak anlaşması ile de yapılabiliyor. Ancak son dönemlerde bu işlemler müzayede evlerinin de radarına girdi. Hatta ünlü müzayede ve sanat evleri düzenledikleri oturumlar ile NFT satışı yapmaya başladı.

İlginizi Çekebilir: NFT Nedir?

Bunlar arasında en popüler olanlarından ve son dönemlerde gerçekleştirdiği satışlar ile adından söz ettiren ünlü müzayede evi Sotheby’s, NFT satışlarına oldukça ilgi duymaya başladı. Bu anlamda tarihi bir yıl geçiren Sotheby’s, yakın zaman önce yayımladığı bir raporda NFT’lerin çılgın yükselişini öven açıklamalara yer verdi.

Rapora göre, tarihi kurum, NFT satışlarından 100 milyon dolar kazandığını belirtti. Şirket, 2021 yılında yaptığı açık artırmalardan, bir önceki yıla göre %71 oranında artışla yaklaşık olarak 6 milyar dolar kazandığını açıkladı. Satışlardaki performansını, şirketin 277 yıllık tarihindeki en güçlü toplam cirosu olarak nitelendiren müzayede evi, bu yıl gerçekleştirmiş olduğu NFT satışlarının bu durumda etkili bir pay olduğunu belirtti.

Yıllık raporda açıklanan verilere göre, şirket tarafından satışa sunulan NFT’lere teklif verenlerin %50’den fazlasının 40 yaşın altında olduğu ve %78’inin daha önce satışlara hiç katılmadığı belirtildi. Bu durumu ise şirket, genç, teknoloji meraklısı koleksiyonerlerin blockchain teknolojisi ile birlikte sektöre katkı yapmasına bağladı.

Hatırlanacağı üzere, Sotheby’s, yakın zaman önceki bir açıklamasında, gerçek zamanlı bir fiziksel sanat müzayedesi için kripto para birimi kabul eden ilk kurum olacağını iddia etmişti. Bu kapsamda Sotheby’s, ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin eserlerinin yer aldığı “18 Kasım açık artırması” için Ethereum ile yapılacak teklifleri gerçek zamanlı olarak kabul edeceğini duyurmuştu. Böylece kripto paralar kullanılarak satın alınan sanat eserleri, sanat eseri satışlarına yeni bir boyut kazandırmış oldu.

Ödeme Yöntemi Olarak Kripto Paraların Kullanılması

Aslında kripto paralar kullanılarak ödeme alınması işlemi, müzayede evleri arasında yeni bir gelişme değil. Rakip müzayede evi Christie’s, geçen mayıs ayında düzenlediği bir CryptoPunks müzayedesinde ödeme olarak ETH’yi kabul eden ilk şirket olmuştu. 

Christie’s ayrıca ünlü Beeple’s The First 5000 Days isimli eserini 69 milyon doların üzerinde rekor bir fiyat ile bir müzayedede sattı. Son olarak Phillips müzayede evi, açık artırma ile 3 milyon $ fiyat ile satılan eserin ödemesini ETH ve BTC olarak kabul edeceğini söyledi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

 

Son Yazılar

Exit mobile version