Muhabbit

NFT ve Metaverse Alanlarındaki Büyüme Durdurulamıyor!

Metaverse ve NFT şirketleri gelir rekoru kırıyor.

Metaverse-NFT-Muhabbit

Metaverse-NFT-Muhabbit

Son dönemlerde blockchain teknolojisi alanında yaşanan gelişmeler, oldukça dikkat çekici seviyelere geldi. Özellikle NFT ve metaverse girişimleri ekosistem içinde popülerliğinin zirvesini yaşıyor.

Bu alana olan ilginin farkında olan yatırım şirketleri ve dev firmalar ürettikleri yeni projeler veya var olan sistemlerine NFT ve metaverse entegrasyonunu getiriyor. Sektörde hâlihazırda faaliyet gösteren birçok şirket bulunmakta. Örneğin blockchain temelli oyun şirketi Animoca Brands, piyasaya erken girmenin faydalarını görmeye başladı.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Şirket, yaptığı bir açıklama ile gelirlerinin son iki ayda beş kattan fazla arttığını belirtti. Açıklamada, şirket bu gelirleri sahip olduğu dijital varlıklara ve oyun alanına yapmış olduğu 100’den fazla yatırıma bağlıyor. Animoca Brands ürün ve platform ekosistemine ait dijital varlıkların rezervi, 2021 Eylül ayındaki 2,9 milyar dolar seviyelerinden 2021 Kasım ayına gelindiğinde 15,9 milyar dolara yükseldi.

Hatırlanacağı üzere Animoca kurucu ortağı ve başkanı Yat Siu yakın zaman önce sektörün gelişimi hakkında bazı önemli açıklamalarda bulunmuştu. Siu, Metaverse ve NFT alanı ile ilgilenenlere yaptığı açıklamada, REVV (REVV), The Sandbox (SAND), Tower (TOWER) ve GAMEE (GMEE) gibi kripto para birimlerinin sektördeki yükselen popülerlik nedeniyle büyük artış yaşayacağını belirtti. Siu’nun bahsetmiş olduğu bu kripto para birimleri GameFi ve metaverse projeleri olarak dikkat çekiyor.

İlginizi çekebilir: Metaverse Nedir?

Oyun ve metaverse sektörünün ne kadar büyüdüğüne dikkat çekmek isteyen Siu, şu ifadelere yer veriyor:

“REVV ve SAND’ın toplam aylık işlem hacimleri, geçtiğimiz yıl Grönland’ın GSYİH’sı kadardı. Şu anda 120 milyar dolar olan bu iki tokenın işlem hacmi, Fas veya Slovakya’nın 2021 GSYİH’sı ile karşılaştırılabilir.”

Animoca Brands Ekosistemi Büyümeye Devam Ediyor

Animoca, 2017 yılında CryptoKitties’in yaygın başarısının bir sonucu olarak Dapper Labs’a yatırım yaparak NFT’lerin büyümesinde birçok önemli dönüm noktasıyla yakından bağlantılıdır.

2020’de Animoca, Metaverse’ün yan kuruluşu The Sandbox için 3 milyon dolarlık sanal arazi NFT’lerini satmadan önce F1 Delta Time oyununun lansmanı için Formula 1 ile küresel bir lisans anlaşması imzaladı. Son olarak Kasım 2021’in başında The Sandbox , NFT ve metaverse tabanını genişletmek için 93 milyon dolar daha topladı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version