Muhabbit

NFT Yatırım Şirketi Sfermion, Metaverse Girişimi İçin 100 Milyon Dolar Topladı!

Şirket, Digital Currency Group gibi dev isimlerin de olduğu yatırımcılardan fon topladı.

sfermion

sfermion

Değiştirilebilir olmayan (NFT), yatırım şirketi Sfermion, İngiliz milyarder Alan Howard, Amerikalı girişimci Chris Dixon, Gemini kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss dahil olmak üzere bir dizi yerleşik kripto para yatırımcısından 100 milyon dolarlık bir fon sağladığını duyurdu. Bunun yanında yatırımcılar arasında risk sermayesi şirketi Digital Currency Group gibi dev isimlerin de olduğu belirtiliyor. 

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Şirketin daha önce sağlamış olduğu ilk fon, yalnızca NFT yatırım fırsatlarına odaklanırken, yedi haneli yeni fon’un, stratejik yatırımlar yoluyla “açık, merkezi olmayan bir meta veri tabanının ortaya çıkışını hızlandırmak” için kullanılacağı belirtildi.

2019’da Andrew Steinwold tarafından kurulan Sfermion, ekosistemin gelişimini yenilikçi bir şekilde ilerletmek isteyen NFT alanı içindeki gelişmekte olan projeleri, teknolojileri ve bireyleri belirleme ve bunlara yatırım yapma niyetinde olduğunu belirtiyor. Şirketin önceki yatırımları arasında, NFT platfrmu SuperRare, Artblocks ve Yield Guild Games’in yanı sıra endüstri lideri OpenSea’nin de olduğu biliniyor.

Bu finansman turunun katılımcılarından biri olan ve aynı zamanda Andreessen Horowitz’in genel ortağı olan Chris Dixon, Sfermion’un NFT alanı üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“NFT’ler dijital deneyimleri dönüştürüyor ve çeşitli merkezi olmayan pazarlarda yeni yatırım fırsatları yaratıyor. Sfermion, Andrew’un NFT pazarlarındaki derin deneyiminden ve anlayışlı perspektifinden yararlanarak başarılı olmak için iyi bir konumda.”

Hatırlanacağı üzere yakın zaman önce Facebook‘un, bir sosyal medya imparatorluğundan bir metaverse organizasyonuna kurumsal yeniden markalaşması, kripto para topluluğunda, şirketin platformlar konsorsiyumunda ilk adımları attığını bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Ana akım medya tarafından atılan bu adım konuyla ilgili nispeten tarafsız kalırken, kripto para alanındaki önemli kişilerin geniş fikir birliği olumsuz yönde değişmiş durumda.

Hatta konu hakkında açıklama yapan sektörün önde gelen isimlerinden Ocasio-Cortez sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Metaverse‘ün, ticari markalı olmayacağını ve bu alanın tek bir şirkete ait olmayacağını belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version