Muhabbit

NFT’ler 2020 Yılını Rekorla Kapattı! 3 Kat Artış!

2020 yılı NFT’ler için parlak bir yıl olarak geçti.

NFT muhabbit

NFT muhabbit

Değiştirilemez token tabanlı sanat platformları, 2020 yılını ticaret hacmini üç katından fazla artırarak bir patlama ile kapattı.

Analitik veri platformu CryptoArt.io tarafından yayımlanan bir rapora göre, sanat eseri platformları 2020 Aralık ayını, blockchain temelli sanat piyasası için yeni bir rekora imza attı ve değiştirilemez token tabanlı ( NFT ) çalışmaların toplam ticaret hacmi 8.21 milyon dolar oldu.

Rapor incelendiğinde, CryptoArt, Nifty Gateway, SuperRare, MakersPlace, Async Art ve KnownOrigin gibi büyük NFT sanat pazarlarından çeşitli ölçümlerin alındığı görülüyor. Bunların arasında, Aralık ayında satılan kabaca 6,67 milyon dolar değerinde kripto sanat eseriyle Nifty Gateway, listenin başında yer alıyor. Onu, geçen ay yaklaşık 1,12 milyon dolarlık işlem hacmi gören SuperRare izliyor.

Aralık ayı rakamları incelendiğinde, yaklaşık 2,6 milyon dolar değerinde sanat eserinin satıldığı Kasım ayına kıyasla bariz bir artışın yaşandığı bildiriliyor. Bu durum aynı zamanda, kısmen tüm kripto piyasalarında devam eden fiyat rallisi ile de ilişkilendiriliyor. Verilere göre Aralık ayı, şu ana kadarki en yüksek aylık aktif koleksiyoncuyu sayısına da ulaşmış görülüyor. Kasım ayında 258 olan koleksiyoncu sayısı Aralık ayında 414′e ulaşmış durumda. NFT’ler genellikle Ethereum ile satın alındığından, Ethereum’un fiyatı yükseldikçe, toplamda eserlerin dolar değeri o kadar büyük oluyor.

Kripto paraların aksine NFT’ler akıllı sözleşmelerde kayıtlı tanımlayıcı bilgileri içermektedir. Bu da verilerin, her NFT’yi farklı ve benzersiz kılmasına ve birbirinin yerine geçemeyeceği anlamına gelmektedir. Bu nedenle, bir sanatçı çalışmasını bir NFT’ye yerleştirdiğinde, türünün tek örneği olarak kalmaktadır.

Fiyat Rekorları Kırıldı

Değiştirilemez tokenlere dayanan kripto sanatı, fiyatları ile birlikte 2020 yılında genel olarak patlama gösterdi. Temmuz 2020’de Trevor Jones’un bir kripto eseri olan “Picasso’s Bull“, kripto sanat piyasası Nifty Gateway’de 55.555 dolara rekor bir fiyata satıldı. Aralık ayında bir yatırımcı, Mike “Beeple” Winkelmann’ın dijital sanat koleksiyonu için bir saniyede 777.777 $ ödedi. 

2020 yılı, sanal F1 yarış pistinin bir parçasının 223.000 $’a açık artırmaya çıkarıldığını görürken, başka bir koleksiyoncu blockchain temelli bir fantezi futbol oyununda Kylian Mbappé ticaret kartı için 65.000 $ ödedi.

Tüm bu bilgiler incelendiğinde 2020 yılında patlama yapan NFT’lerin 2021 yılında da parlak bir gelecek için yeşil ışık yaktığı görünüyor.

NFT haberleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version