Muhabbit

Nijerya, Blockchain Teknolojisinden 10 Milyar $ Gelir Bekliyor!

Blockchain Nijerya’ya ekonomik değer katacak.

Nijerya Ulusal Bilgi Teknolojileri Geliştirme Ajansı (NITDA) genel müdürü, ülkenin önümüzdeki on yıl içinde potansiyel olarak blockchain teknolojisinden 6 milyar ila 10 milyar dolar arasında bir gelir akışı bekleyebileceğini söyledi.

NITDA tarafından 5 Kasım tarihinde yapılan bir duyuruda, Genel Müdür Kashifu Inuwa, ajansın ulusal blockchain benimseme stratejisi çerçevesini gözden geçirmek için Nijerya’nın başkenti Abuja’da bir paydaşlar toplantısında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kashifu Inuwa ülkenin ekonomi stratejisinin bir taslağı olarak Ekim ayında yayımlanan rapora göre blockchain ve merkezi olmayan defter teknolojisinin (DLT) Nijerya dijital ekonomisinin gelişimini kolaylaştıracağını dile getirdi.

Inuwa, Nijerya’nın blockchain  teknolojisinin ekonomik potansiyelinden değer elde etmek için stratejik olarak yerleştirilmesini istediklerini söyledi. Inuwa ayrıca şu açıklamayı yaptı:

“Afrika’daki konumumuzla genç nüfusumuza baktığımızda, blockchain aracılığı ile 2030 yılına kadar 6 ila 10 milyar $’ı nasıl elde edebileceğimize bakıyoruz. Bu kapsamda blockchain, ürün ve hizmetlerin oluşturulması, izlenmesi açısından önemli bir rol oynayacak.”

Inuwa, PricewaterhouseCoopers’ın Ekim ayındaki bir çalışmasına atıfta bulunarak bir açıklama yaptı. Açıklamasında blockchain teknolojisinin  geniş kullanım alanlarıyla  önümüzdeki 10 yıl içinde küresel gayri safi yurtiçi hasılaya 1,76 trilyon $ ekleyeceğini söyledi. Ayrıca 2030 yılında küresel GSYİH’nın %1,4’ünü oluşturacağını da açıkladı. Bu kapsamda Nijerya’nın il hizmetleri, ödeme hizmetleri, dijital kimlik, müşteri katılımı, sözleşme ve anlaşmazlık çözümü uygulamaları aracılığıyla teknolojiyi birleştirebileceğini belirtti.

Nijerya, Afrika’da kripto ve blockchain kullanımında ön saflarda yer alan ülkelerden biri haline geldi. Eylül ayında, ülkenin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, dijital varlıkları kendi düzenleyici şemsiyesi altında resmen tanımladığını duyurmuştu.

Arcane Research tarafından Mayıs ayında yayımlanan bir rapora göre, ülkenin Afrika’daki internet kullanıcıları arasında %11 ile ikinci en yüksek kripto para kullanım yüzdesine sahip olduğunu belirledi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version