Muhabbit

Nijerya, Kripto Paralar İle İlgili Yeni Kararını Açıkladı!

Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu, ülkenin bankacılık ve finans sektöründe blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin kullanılmasını sağlayacak bir manifesto yayımladı. 

Yeni Boyut- nijerya

Yeni Boyut- nijerya

Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Tinubu, kısa süre önce yaptığı açıklamada, ülkenin bankacılık ve finans sektöründe blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin kullanılmasını sağlayacak bir manifesto yayımladı. 

Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan manifestoda, SEC’in kripto varlıklarla ilgili mevcut düzenlemeleri ile uyumlu şekilde çalışılacağı belirtiliyor. Yeni düzenlemeler ile birlikte, Nijerya’daki kripto para birimleri ve diğer dijital varlıklara ait çerçeve hazırlanmış olacak. Başlatılacak düzenleme çalışmaları ayrıca, dijital varlık şirketlerinin SEC’e kaydolmasını, tüm dijital varlık tekliflerinin ve yatırımlarının SEC düzenlemelerine uygun olmasını zorunlu kılacak.

Cumhurbaşkanı Tinubu konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“Bankacılık ve finans, kimlik yönetimi, gelir toplama ve kripto varlıklarının kullanımında blockchain teknolojisinin ihtiyatlı kullanımını teşvik etmek için politikayı yeniden şekillendireceğiz. Daha verimli ve iş dostu bir düzenleyici çerçeve oluşturarak dijital varlıklarla ilgili SEC düzenlemesini gözden geçirmek için bir danışma komitesi kuracağız.”

Yayımlanan manifesto, ülkedeki bazı yatırımcılar ve kripto para uzmanları tarafından yoğun bir şekilde eleştirildi. Eleştiriler, mevcut düzenlemelerin, kripto para kullanıcılarının yerel bankalarla işlem yapmasına izin verecek hükümler içermediği üzerinde yoğunlaştı.

Bilindiği üzere Nijerya bir süredir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerine de çalışmalar gerçekleştiriyor. İşte yeni yayınlanan manifestoda Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN), eNaira kullanımının ve benimsenmesinin artırılması için de çalışmalar gerçekleştireceği belirtiyor.

Kripto paralar konusunda adım atmaya devam eden Nijerya hükümeti, SEC düzenlemeleri ile uyumlu olacak çalışmaların, dijital ve ekonomik sektörlerde daha fazla yatırımcı çekerek, ekonomik büyümeyi hedefliyor. Bu konuya da değinen Tinubu, şu açıklamayı yaptı:

“Nijerya Merkez Bankasını (CBN) dijital para birimimiz olan eNaira’nın kullanımını genişletmeye de teşvik edeceğiz”

Nijerya CBDC Kullanımını Yaygınlaştırmak İstiyor

Nijerya, “nakitsiz Nijerya” politikası kapsamında, ülkenin CBDC projesi olan eNaira’nın kullanımını da artırmak istiyor. Bu kapsamda da yetkililer, bireylerin ve işletmelerin ATM’lerden çekebileceği nakit miktarını büyük ölçüde azalttığını duyurdu.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Kısa süre önce Nijerya Merkez Bankası tarafından yayımlanan bir açıklamada, bireylerin ve işletmelerin artık ATM’lerden para çekimlerinin günde 45 dolar ve haftada 225 dolar ile sınırlı olacağı belirtildi.

Bunun yanında, bankalardan çekilecek miktarlara da sınırlama getiren Merkez Bankası, bireylere 225 dolar işletmelere ise 1.125 dolar haftalık çekim sınırı getirildiğini belirtti. Eğer bu kullanıcılar belirtilen miktarlar üzerinde çekim yapmak isterlerse bireylerin %5 ve işletmelerin ise %10 ücret ödemek zorunda kalacağı açıklandı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version