Muhabbit

Nijerya Kripto Paralara Savaş Açtığını Duyurdu!

Nijerya Merkez Bankası ülkedeki tüm bankalara, kripto para ile işlem yapan hesapların kapatılmasını emretti.

nijerya

nijerya

2020 yılı tüm dünyada merkez bankalarının dijital para birimi çıkarma çalışmalarına girdiği yıldı. 2021 ise şu zamana dek merkez bankalarının kripto paralara savaş açtığı yıl olmaya aday oldu. Geçtiğimiz hafta üç farklı merkez bankasından kripto paralara “düşmanca” tavırlar gelmişti. Bugün (5 Şubat 2021) önce Avustralya Merkez Bankası’ndan daha sonra da Nijerya Merkez Bankası’ndan “düşmanca” kararlar geldi.

Nijerya Merkez Bankası (The Central Bank of Nigeria/CBN) ülkedeki tüm bankalara kripto para birimleriyle işlem yapan tüm hesapları bloke etmelerini emretti. Bugün (5 Şubat 2021) Nijerya Merkez Bankası Bankacılık Denetleme Müdürü Bello Hassan tüm bankalara bir bildiri gönderdi. Bildiriye göre kripto para birimleriyle uğraşmak veyahut kripto para borsaları için ödemeleri kolaylaştırmak yasak.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Haberleri

Bugün (5 Şubat 2021) yasağı tüm bankalara hatırlatan Merkez Bankası, platformlarında kripto para birimleriyle işlem yapan, kripto para borsalarına para gönderen, işleten kişi veyahut kuruluşları tanımlamalarını ve hesaplarının derhal kapatılmalarını emretti.

Emrin herhangi bir şekilde ihlal edilmesi, kaide alınmaması durumunda bankaların, “ağır düzenleyici yaptırımlarla” karşılaşacakları da eklenmişti.

Nijerya’da özellikle Bitcoin’in benimsenmesi açısından çok büyük bir ilerleme kaydedilmişti. Afrika’nın en büyük Bitcoin marketi olma unvanını taşıyan Nijerya’nın, alınan bu kararla unvanını kaybetmesi olası gözüküyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version