Muhabbit

Nijerya Merkez Bankası CBDC Pilot Uygulamasına Başlıyor!

Nijerya Merkez Bankası, CBDC çalışması yapan ülkeler arasına katıldı.

nijerya btc

nijerya btc

Nijerya Merkez Bankası, yapmış olduğu bir açıklama ile 1 Ekim tarihinde merkez bankası dijital para birimi (CBDC) programının pilot uygulamasını başlatma kararını açıkladı.

Böylece Nijerya, CBDC çıkarmak için girişimde bulunan ülkelerin arasına katılmış oldu.

Nijerya Merkez Bankası Bilgi Teknolojileri Direktörü Rakiya Muhammed tarafından açıklanan haber ile birlikte, bankanın yıl sonundan önce bir dijital para birimi çıkarabileceği duyurulmuş oldu.

Nijerya Merkez Bankası’nın bir CBDC pilot programı başlatma girişimi ile ilgili yapılan açıklama, ülkedeki önde gelen kripto para uzmanları tarafından övgü ile karşılandı. Ayrıca eşler arası bir kripto para birimi platformu olan Mondo borsasının CEO’su Jafarudeen Samad, Nijerya’nın CBDC hareketinin diğer Afrika ülkelerinin merkez bankalarını aynı şeyi yapmaya teşvik edeceğini ve kolaylaştıracağını belirtti.

Bu yeni hamle, Afrika kıtasındaki en büyük dijital para birimi kullanım istatistiklerine sahip olan ülkedeki kripto para meraklıları için dikkate değer bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Elde edilen verilere göre Nijeryalıların bu yılın Ocak-Nisan ayları arasında olağanüstü bir büyüme ile Afrika genelinde en yüksek P2P kullanıcı oranına sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, mevcut yasaklara rağmen dijital para birimlerinin ülkede bir yeri olacağını açıklamıştı.

Ayrıca, Muhammed, CBDC pilot programının, çok çeşitli kullanım durumlarını barındırmak için kurumsal düzeyde uygulamalar ve endüstri çözümleri geliştirmeye odaklanan bir blok zinciri kuruluşu olan Hyperledger Fabric tarafından denetleneceğini dile getirmişti.

Afrika Ülkeleri CBDC’yi Araştırıyor

Nijerya’nın duyurusu, Gana Merkez Bankası’nın (BoG) CBDC için iki ay içinde pilot çalışma başlatacağı duyurusunun hemen ardından geldi.  Hatırlanacağı üzere, Gana Merkez Bankası bir dijital dönüşüm konsorsiyumu olan Emtech’i blok zinciri, CBDC’ler ve finansal katılıma odaklanan bir sanal alan başlatmak için kullanacağını açıklamıştı.

Bunun yanında diğer Afrika ülkelerinden Fas, Mısır, Kenya ve Güney Afrika gibi ülkeler, kendi dijital para birimlerini geliştirmeyi de araştırdıklarına dair açıklamalarda bulundular. Ayrıca, Altı Doğu Afrika ülkesinin, ortak ödeme sistemlerine alternatif olarak CBDC’yi benimseme olasılığını araştırdığı biliniyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version