Muhabbit

Nijerya’da Finansal Hizmetler Yeterli Olmadığı İçin Kripto Paralara Olan İlgi Artıyor!

Yapılan son araştırmalara göre Nijerya’da yaşayan insanlar, devletin sunduğu finansal hizmetlerden memnun değil.

Nijerya Finans Genel

Nijerya Finans Genel

Kucoin’in raporuna göre, finansal hizmetlerin yeterli olmadığı Nijerya’da kripto paralara olan ilgi artıyor. Bununla birlikte Nijerya’daki birçok insan kripto para satın alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılar, enflasyondan korunmak için itibari para birimlerini kripto para birimine dönüştürüyor.

Yapılan son araştırmalara göre Nijerya’da yaşayan insanlar, devletin sunduğu finansal hizmetlerden memnun değil. İnsanlar bu yüzden itibari para birimiyle işlem yapmak yerine kripto paralarla işlem yapmayı tercih ediyor.

Kripto para borsası KuCoin, “Into the Cryptoverse Report” adlı bir rapor paylaştı. Rapora göre birçok Nijeryalı vatandaş, varlıkları depolamak ve transfer etmek için kripto para birimlerini kullanıyor.

Raporu incelemeye devam ettiğimizde, Nijerya’da yaşayan 18 ile 60 yaşları arasındaki nüfusun %35’inin son altı ay içinde kripto paralarla işlem yaptığını görüyoruz. Kripto paralarla işlem yapan insanların yaklaşık yarısı ise sahip olduğu mal varlığının yarısından fazlasını kripto paralara yatırmış.

Finansal açıdan iyi durumda olmayan ülkenin vatandaşları, enflasyondan korunmak için kripto paraları tercih ediyor. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık’ta yaşayan birçok yatırımcıya anket yapıldı. Birleşik Krallık’ta yaşayan yatırımcılar, yatırım olarak kripto paraları tercih etmiyor. Bunun yerine altın, gümüş, emlak ve petrol gibi geleneksel yatırımları tercih ediyor.

Finansal açıdan iyi durumda olan ülkelerin vatandaşları, kripto paralara ilgi duymuyor veya kripto paralarla işlem yapmıyor. Bu durum ise şu şekilde açıklanabilir; finansal açıdan durumu kötü olan ülkeler, kripto paraları bir çözüm olarak kullanabilir. Ancak enflasyon hakkında çok fazla endişesi olmayan ülkeler ise, kripto paraları tercih etmemekte çünkü ihtiyaç duymamaktalar.

Nijerya ve Kripto Paralar

Ülkenin itibari para birimi olan naira, son altı yılda %209’den fazla düşüş gösterdi. Yatırımcılar, bu düşüşten etkilenmemek için Bitcoin (BTC) gibi varlıklara yatırım yapıyor.

Ekim 2021’de Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan eNaira’yı tanıttı. Dünya çapında çok sayıda hükümet, operasyonel maliyetleri düşürmek ve sınır ötesi ödemeleri hızlandırmak için CBDC’yi kullanmayı planlıyor.

eNaira, PwC’nin yakın zamanda yayımladığı 2022 Küresel CBDC Endeksi raporunda hem perakende hem de toptan satış kategorilerinde 100 üzerinden 95 puan alarak en gelişmiş CBDC olarak kabul edildi.

2022 Nisan ayının başlarında kripto para borsası Gemini tarafından yayımlanan araştırmaya göre, 2021 yılında küresel kripto para yatırımcılarında büyük bir artış oldu.

Hindistan, Brezilya ve Hong Kong kripto paraların en çok benimsendiği ülkeler oldu. Ankete katılanların yaklaşık %50’si kripto para birimlerine yatırım yaptığını söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version