Muhabbit

Nijeryalı Dev Ödeme Şirketi: Merkez Bankasının Kripto Paralara Getirdiği Yasaklar, Farkında Olmadan Farkındalığı Artırmış Oldu!

Kripto paraların yasaklanmak yerine, teknolojisine odaklanılması gerektiği belirtiliyor.

nijerya btc

nijerya btc

Nijeryalı bir kripto para ödeme çözümü şirketi olan Patricia, yakın zaman önce yaptığı açıklamada, Nijerya’daki kripto para birimi bilgi seviyelerinin arttığını belirtti.

Şirket yetkilileri bu durumu, Nijerya Merkez Bankası (CBN)’nın finansal kurumlardan kripto para varlıklarını bankacılık ekosisteminden çıkarmalarını istemesine bağlıyor. Ödeme şirketinin yöneticisi Rotimi Ogunwede, genel olarak kripto para birimlerinin benimsenmesinin yanı sıra bilgi seviyelerindeki bu tür bir büyümenin, Nijeryalıların CBN’nin zorlu politikalarına karşı olduğunu belirtiyor.

Kripto para ödeme şirketinin CMO’su olan Ogunwede, kısa süre önce Legit ile yaptığı bir röportajda, CBN’nin 5 Şubat tarihindeki ani hareketinin Patricia’yı olumsuz etkilediğini söylüyor. CBN tarafından açıklanan kararların, şirketin merkezini Estonya’ya taşımaya zorladığını da sözlerine ekliyor.

Nijerya

Ogunwede’ye göre, merkez bankasının yasağı, Nijeryalı kripto para girişimlerine zarar vermenin yanı sıra, istemeden yeni nesil kripto para savunucularını da gündeme getirmiş olabilir.

“Birçok genç, paralarını bankalara yatırma konusunda endişeleniyor. Bu nedenle kripto paralara olan yönelme artıyor.”

Kripto Paraları Yasaklamak Çözüm Değil

CMO, yaptığı açıklamasında ayrıca, CBN’nin kripto para varlıklarını yasaklamak yerine, önce teknolojiyi incelemesi ve ardından onu düzenlemenin bir yolunu bulması gerektiğini önerdi. Çünkü Ogunwede, İngiltere gibi ülkelerdeki düzenleyici kurumların bu finansal teknolojiyle zaten bu şekilde yaklaştığını öne sürdü.

“Kripto para birimi anlatısının izlenemez olduğunu anlamıyorum, aslında blok zinciri şeffaflık göz önünde bulundurularak inşa edildiğinde tamamen yanlış oluyor. Bir kripto para şirketi olarak Patricia, KYC politikalarını uyguluyor.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version