Muhabbit

Nijeryalı Düzenleyicilerden, Kripto Paralar İle İlgili Yeni Bir Hamle Geldi!

Düzenleyicilerin kurallarına rağmen Nijerya, Bitcoin için küresel arama ilgisi açısından hâlâ ilk sıralarda yer alıyor.

nijerya btc

nijerya btc

Nijeryalı düzenleyiciler, ülkenin daha önce yayımladığı kripto para birimleri yasaklarına karşı tutumunun değişmesinden sonra, dijital varlıklar hakkında 54 sayfalık yeni bir düzenleme yayımladı.

Hatırlanacağı üzere bu yılın şubat ayında, Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) ülkedeki düzenlenmiş finansal kurumlara kripto para birimiyle ilgili faaliyetlerle bağlantılı hesapları “derhal” kapatmalarını söyleyen bir bildiri yayımlamıştı.

Kısıtlamalara Rağmen İlgi Artıyor

Ülkedeki dijital varlıklar ile yapılan işlemleri kontrol altına almak isteyen Merkez Bankası bazı adımlar atmıştı. Ancak, Nijerya’nın genç ve teknoloji meraklısı nüfusu, Merkez Bankası’nın bu yasağını dolaylı yönden geçerek kripto para işlemlerini devam ettirdi. Yatırımcılar bunu genellikle kripto para borsaları tarafından sunulan eşler arası ticareti kullanarak gerçekleştirdi.

En son verilere göre, Nijerya’nın eşler arası Bitcoin ticaret hacimleri yaklaşık 38 milyon dolara yükseldi. Bu artış, Nijerya’daki P2P işlem hacimlerinin ikinci defa 35 milyon doları aştığı anlamına geliyor.

CBN, daha katı yönetim politikalarının bazılarını tersine çeviriyor olsa da, önceki bankacılık yasalarının neden olduğu kıtlık, daha fazla Nijeryalıyı alternatif para birimlerine itmiş gibi görünüyor. Son zamanlarda bu durumun, yani, Bitcoin’in benimsenmesinin, artan enflasyon ve ulusal fiat para birimine olan güvenin azaldığı ülkelerde yükselme eğiliminde olduğu görülmektedir.

Google Trends’den alınan verilere göre de Nijerya, Bitcoin için küresel arama ilgisi açısından hâlâ ilk sıralarda yer alıyor.

Şimdi ise Nijerya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), web sitesinde yayımladığı bir belgede, “İhraç, Teklif Platformları ve Dijital Varlıkların Muhafazasına İlişkin Yeni Kurallar” adı altında yeni kurallar yayımladı.

54 sayfalık belge, dijital varlıkların çıkarılmasına ilişkin kuralları ve bazı kayıt gerekliliklerini ortaya koyuyor. Belgede ayrıca dijital varlıklar, “SEC tarafından düzenlenen menkul kıymetler” olarak sınıflandırıyor.

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version