Muhabbit

Nijeryalı Kullanıcılardan Binance’e “Sahtekarlık” Boykotu

Nijeryalı kullanıcılar kripto para platformu Binance’i geçerli bir sebep sunmadan kullanıcıların hesaplarını dondurmakla suçluyor

Nijerya

Nijerya Binance Boykot

Kripto para ticaret platformu Binance, son günlerde Nijeryalı kullanıcıların boykot hareketi ile mücadele ediyor. #Binancestopscamming hashtag’i ile sosyal medya üzerinden başlayan boykot kampanyası Binance’i sahtekarlık yapmakla suçluyor.

Tüm Afrika kıtasına platformu kullanmayı bırakma çağrısında bulunan Nijeryalı kullanıcıların, Binance’e yönelik öfkesinin temel sebebi, platformda son zamanlarda gerçekleşen bir takım değişiklerden kaynaklanıyor. Birçok Nijeryalı kullanıcı bu değişiklikler nedeniyle kendi hesaplarına artık erişim sağlayamadıklarını dile getiriyor.

İlginizi çekebilir: Binance Smart Chain Nedir?

Şikayetlerini Twitter üzerinden dile getiren kullanıcılar konuya dair Binance ile irtibata geçtiklerini ancak platformun soruna çözüm sunmakta şimdiye dek başarısız olduğunu ifade etti. Örneğin, Brown-Mi isimli bir kullanıcı hesabının herhangi bir açıklama olmaksızın bloke edildiğini, bu nedenle portföyündeki altcoinlere erişim sağlayamadığını söyleyerek duruma isyan etti.

Artık bu kadarı da fazla. Resmen mağdurum. Çoğunluğu altcoinlerden oluşan 500.000 dolar değerindeki hesabım yaklaşık 4 aydır dondurulmuş durumda. Afrikalı olmak suç mu?

Nijerya’dan Gelen Tepkilere Cevap: Sebepsiz Hesap Kapatma Yapmayız

Brown-Mi, benzer bir şikayetle Binance’e boykot çağrısında bulunan onlarca Nijeryalı kullanıcıdan yalnızca biri. Binance Afrika ise 26 Ocak 2022 tarihinde konuya dair gerçekleştirdiği açıklamasında bazı hesaplara erişimi engellediğini kabul etti. Ancak platforma göre engellenen hesapların her birinin arkasında engellenmesine yol açacak geçerli bir sebep var.

Zaman zaman kullanıcıların birikimlerinin güvenliğini sağlamak için bilinçli olarak bazı hesaplara erişimi kısıtlayabiliyoruz. Bazen de kanun gereği bazı hesaplara erişimi kısıtlamamız gerekiyor. Ancak hiçbir zaman geçerli bir neden olmaksızın hesaplara erişim engeli getirmiyoruz.

Binance ayrıca Nijeryalı kullanıcıların platformda online şikayet formunu doldurmaları halinde şikayetlerinin gözden geçirilerek hesaplarının dondurulmasına dair nedenlerin kullanıcılara aktarılacağını ifade etti.

Herhangi bir hesabın kanun gereği erişime engellenmiş olduğu durumlarda Binance sizlere sorunun çözümü için kimlerle iletişime geçmeniz gerektiğine dair bilgileri iletecektir.

Binance, Nijerya’dan gelen boykot tepkilerine yönelik verdiği bir dizi cevabı kripto para topluluğunun güvenliğinin korunması için kanun yapıcılarla ilişkilerini sıkı tutmaya devam edeceklerini belirterek sonlandırdı.

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version