Muhabbit

Nike, RTFKT Studios’u Satın Alarak Metaverse’e Adım Attı!

Adidas’tan sonra Nike, metaverse evreninde yerini almak için hamlesini yaptı!

Metaverse-Muhabbit

Metaverse-Muhabbit

Spor ayakkabı üreticisi Nike, RTFKT Studios’u satın aldığını duyurdu. RTFKT Studios, “sneaker” adı verilen bilekli spor ayakkabı temalı, değiştirilemez “token”lara (NFT’ler) ve Ethereum blok zinciri üzerinde olan koleksiyonlara odaklanan bir dijital sanat stüdyosu olarak tanımlanabilir.

Nike’ın CEO’su John Donahoe, bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Çok yetenekli içerik oluşturucu bir ekiple birlikte çalışacağımız için heycanlıyız. Planımız RTFKT markasına yatırım yapmak, topluluklarına hizmet etmek ve bunları yapmaya devam ederken Nike’ın metaverse ekosisteminde yerini almasını sağlamak.

RTFKT’yi satın alan Nike, blok zinciri üzerinde markalaşmaya ve son zamanlarda popüler hale gelen “metaverse”te yerini almaya niyetli görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

rtfkt studıos twıtter hesabı

Kasım ayında Nike, sürükleyici bir 3 boyutlu sanal bir dünya için Roblox ile işbirliği yaparak NIKELAND’ı piyasaya sürdü. Bununla birlikte Nike, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine sanal ürünlerin ticari marka haklarını almak için dört başvuruda bulundu. Sonuç olarak Nike’ın, “metaverse” için önceden çalışmalara başlamış olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak Nike’dan daha önce davranan Adidas’ı da unutmamak lazım. Bu ayın başlarında Adidas, yaklaşık 46 ETH harcayarak, Bored Ape Yacht Club NFT’si satın aldığını duyurdu. Adidas, “metaverse”teki yerini sağlamlaştırmak için Bored Ape’in yaratıcıları Yuga Labs ve diğerleri ile iş birliği yapıyor.

İlginizi Çekebilir: Bored Ape Yacht Club NFT Nedir?

RTFKT’nin kurucu ortağı Chris Le şunları söyledi:

İlk başladığımızda, video oyunlarından ilham alan spor ayakkabılar tasarlamaktan ve harika içerikler üretmekten keyif aldık. Nike her zaman bizim ilham kaynağımız oldu. RTFKT’nin hikayesinde yeni bir bölüme başladık!

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version