Muhabbit

Nintendo Başkanı Metaverse Planı İçin Kararsız Bir Tutum Sergiliyor!

Birçok şirket metaverse alanına yatırım yaparken, oyun şirketi Nintendo şimdilik beklemeyi daha doğru buluyor.

nintendo blizzard ps

nintendo blizzard ps

Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, 3 Şubat 2022 Perşembe günü bir basın toplantısında Nintendo ve metaverse hakkında konuştu.

Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa, oyuncuların beklediği sürpriz ve eğlenceyi sağlayacağından emin olana kadar metaverse alanına giriş yapmayı düşünmüyor. Nintendo Başkanı’nın bu konuda aceleci davranmak istemediğini söyleyebiliriz.

VR Kulaklıklar Sinir Bozucu!

Japon oyun endüstrisindeki başka bir dev şirket olan PlayStation’ın yaratıcısı Ken Kutaragi, metaverse hakkında konuştu. Kutaragi, VR kulaklıklarını sinir bozucu olarak nitelendirdi.

İlginizi Çekebilir: Metaverse Nedir?

Kutaragi, metaverse konusuna şimdilik çok iyimser bakmazken, Microsoft ise Ocak ayı ortasında oyun geliştiricisi Activision’ı 69 milyar dolara satın aldı. Microsoft, bu satın almayla beraber metaverse’ün yapı taşlarını sağlayacağını düşünüyor. Oyun sektöründe kimi şirket metaverse alanına hızlı bir şekilde yönelirken, başka şirketler ise sakin kalıp beklemeyi tercih ediyor.

Shuntaro Furukawa

Geçmişe baktığımızda Nintendo, fikri mülkiyetini hep korumaya çalışmıştır. Nintendo fikir mülkiyetini üçüncü taraflara lisanslamak yerine şirket içinde tutmayı tercih etmiştir.

Furukawa, konu ile ilgili şunları söyledi:

Nintendo’nun düşünme tarzına sahip olmayan insanları birdenbire şirketin içine getirmek yanlış olur.

Bu açıklamalar, şirketin lisans rejimini değiştirmesini ve mobil oyunları benimsemesini isteyen Nintendo yatırımcılarını üzdü.

Nintendo metaverse alanına şimdilik sıcak bakmasa da ilerleyen zamanlarda metaverse ile ilgili bir planı olabilir. Şirket, karakterlerinin benzerliklerini kullanan NFT’lerin ve kripto para projelerinin peşinden giderek yasal yollarla hakkını aradı.

Nintendo’nun metaverse konusundaki taahhütsüz duruşuna rağmen, birçok metaverse endeksi Nintendo hissesini barındırıyor. Nintendo, Almanya’daki piyasalarda işlem gören Solactive’in Metaverse endeksinin yaklaşık %5’ini oluşturuyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version