Muhabbit

Nintendo NFT Sektörüne Girmek için Araştırmalara Başladı!

Super Mario ve Zelda serilerinin yaratıcısı yeni bir maceraya atılmak üzere!

Nintendo

Nintendo/muhabbit

Geçtiğimiz günlerde finansal raporunu yayımlayan Nintendo, video oyunlarında blockchain teknolojisinden ve NFT’lerden yararlamak istediklerini belirten bir açıklama yaptı.

MST Financial’dan David Gibson ile bir soru cevap etkinliğine katılan markanın temsilcilerine, NFT ve metaverse alanına dair neler düşündükleri soruldu. Nintendo, henüz bu iki sektör hakkında çalışmalara başlamış olmasalar da oyunculara bu alanda neler sunabileceklerini araştırmaya başladıklarını belirtti.

Nintendo’nun konu ile ilgili şüpheci olduğu tek nokta ise, oyunculara “NFT”ler ile nasıl bir eğlence unsuru sağlayabileceği oldu. Elde ettiğimiz bilgilere göre ünlü oyun şirketinin yöneticileri, NFT’ler ve metaverse’i bünyelerine katarken oldukça temkinli bir yaklaşım sergilemek istiyorlar. Pokemon ve Zelda gibi popüler yapımların yapımcısının bu düşünceleri, diğer büyük video oyunu şirketlerinin bu konuda adım atmaları ile beraber su yüzüne çıkmış durumda.

Nintendo Switch Pokemon Versiyonu

NFT’ler ile ilgilenen tek oyun firması Nintendo Değil!

Bildiğiniz gibi Ubisoft, Ubisoft Quartz isminde bir NFT platformunun duyurusunu yaptı. Bununla birlikte Pro Evolution Soccer ve Metal Gear Solid gibi ünlü oyun serilerinin yapımcısı Konami, kendi NFT koleksiyonunu yayımlamıştı. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde Activision Blizzard’ı bünyesine katan Microsoft, Xbox platformu ile birlikte metaverse alanına odaklanacağını doğrulamıştı.

Fakat Ubisoft’un Quartz markasını piyasaya sürmesi, topluluk tarafından tepki ile karşılandı. Bu tepki ile birlikte bir açıklama yapma ihtiyacı hisseden Ubisoft yöneticisi Nicolas Pouard şunları söyledi:

Oyuncuların NFT’lerin getirilerini henüz tam olarak anlayamayabileceğini düşünüyorum.

Finansal raporunu açıklayan Nintendo, yarı iletken çiplerin üretimi tedariği konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek 9 aylık bir süreçte %2.5 oranında kâr kaybı yaşadıklarını açıkladı.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version