Muhabbit

Numbers Protocol, Avalanche Subnet’i ile Dijital Medyada Yeni Bir Çağ Başlatıyor

Avalanche Subnet’ini bu sefer Numbers Protocol kullandı.

İnternete her gün milyonlarca resim ve video yükleniyor. Bu bilgilerin kime ait olduğu, doğrulanması ve lisanslanması da çok önemli oldu. İnternet kullanıcıları bu bilgileri kullanarak internet üzerinde bilinçli kararlar vermeye çalışıyor.

Numbers Protocol, Avalanche Subnet’i üzerinde başlatıldı. Numbers’ın bir Subnet olarak inşa edilmesi ona kesin ağ oluşturma, güvenlik, yürütme mantığı ve ücret yapısını tanımlama yetkisi verdi. Numbers, Avalanche Subnet’i sayesinde eski kısıtlamalarının ötesine geçebilecek ve güvenilir web medyası oluşturma vizyonunu tam olarak gerçekleştirebilecek.

Numbers’ın Kurucusu ve CPO’su Tammy Yang, Numbers’ın Subnet üzerinde başlatılması hakkında şunları söyledi:

“Topluluğumuza daha iyi hizmet vermek ve birçok ekosistem uygulamamıza olanak sağlamak amacıyla Numbers Mainnet’i oluşturduk. Sezgisel tasarımı ve hızlı, uygun maliyetli geçişleri ile Numbers Mainnet’i Avalanche Subnet teknolojisi ile oluşturma kararını almak çok kolay oldu.”

Numbers’ın amacı dijital medyaların tanımlamak

Numbers Mainnet (Jade), dijital ortama daha fazla şeffaflık sağlamayı amaçlayan bir dijital medya kütüphanesi ve indeksleme sistemidir. Numbers ile kayıtlı her dijital medya parçası, merkezi olmayan depolamadaki dijital medya dosyalarına erişmek için kullanılan benzersiz bir tanımlayıcı kimlik alıyor ve dijital medya olarak Numbers Mainnet (Jade) üzerinde saklanıyor.

Numbers özellikle, dijital medyayı izlenemeyen ve doğrulanamayan varlıkları, erişilebilir ve şeffaf kayıtlar aracılığıyla kendileri için “tanınabilen” varlıklara çeviriyor. Numbers bunu, Filecoin / IPFS ekosistemindeki içerik kimliği olarak da bilinen dijital medyanın benzersiz bir kimliğini oluşturarak başarıyor. Dijital medyanın bütünlüğünü sağlamak için gerekli olan meta verileri (konum, zaman damgası vb.), içerik oluşturucu bilgileri, varlık değişiklik günlükleri ve lisanslar sistemde saklanıyor.

Numbers’a kayıtlı dijital medya, internet kullanıcılarının dış etkenlere güvenme ihtiyacını ortadan kaldırarak kendi kayıtları ile tanımlama yeteneğine sahip oluyor.

Numbers Blockchain, NFT basımı, telif hakkı dağıtımı ve daha fazlası dahil olmak üzere ek akıllı sözleşme desteğiyle modern dijital varlığın tüm yaşam döngüsünü desteklemeye çalışıyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version